УВАГА! ПІД ЧАС ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ АДМІНІСТРАТИВНІ ПОСЛУГИ В ПІДРОЗДІЛАХ ДМС НЕ НАДАЮТЬСЯ!

Безбар’єрність в дії: Як міграційники документують маломобільних осіб

Безбар’єрність в дії: Як міграційники документують маломобільних осіб

Безбар’єрність в дії: Як міграційники документують маломобільних осіб

«Коли ми говоримо про маломобільні групи населення, у першу чергу спадає на думку образ людини з інвалідністю, яка пересувається в кріслі колісному. Для неї існує безліч бар’єрів — звичний магазин з високим порогом чи без пандуса стає недоступним. Але, насправді, до цієї категорії належить більше різних груп людей.

Вони відчувають труднощі при самостійному пересуванні, комунікації або одержанні послуг. Це можуть бути люди з різними функціональними порушеннями (зору, слуху, опорно-рухового апарату тощо); люди, які отримали тимчасову травму або нині хворіють; діти до 7 років; люди, які супроводжують маленьких дітей (до 7 років); вагітні жінки; люди похилого віку».

Так описує маломобільні групи «Довідник безбар’єрності», доступний за посиланням. Нагадаємо, що в усіх підрозділах УДМС у Чернівецькій області є доступною послуга виїзного оформлення паспортних документів для маломобільних осіб.

Для організації такого виїзного прийому родичі особи, що не може пересуватися самостійно, звертаються до підрозділу міграційної служби для отримання консультації  та надають документи заявника, що посвідчують його особу, паспорт громадянина України, що здійснює супровід заявника та довідку медичної комісії щодо стану здоров’я заявника.

Працівники міграційної служби у визначений день прибувають до місця проживання заявника або до медичної установи, не він перебуває, здійснюють процедуру оформлення документів та через передбачений законом термін доставляють готовий паспорт. Додаткові кошти за організацію виїзного прийому із заявника не стягуються.

Управління ДМС у Чернівецькій області