УВАГА! ПІД ЧАС ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ АДМІНІСТРАТИВНІ ПОСЛУГИ В ПІДРОЗДІЛАХ ДМС НЕ НАДАЮТЬСЯ!

Кримінальнику з Узбекистану повідомлено про небажаність його перебування в Україні

Кримінальнику з Узбекистану повідомлено про небажаність його перебування в Україні

Кримінальнику з Узбекистану повідомлено про небажаність його перебування в Україні

Управління Державної міграційної служби в Івано-Франківській області у межах своєї компетенції ухвалило рішення про примусове видворення з України 38-річного громадянина Республіки Узбекистан. Рішення обґрунтовано  положеннями статті 30  Закону України « Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства», а також з урахуванням позиції правоохоронних органів.

Зважаючи на стиль життя і коло спілкування іноземця, працівники міграційної служби спільно з одним з оперативних підрозділів поліції вже зараз здійснюють відповідні заходи, щоби забезпечити видворення  небажаної для України особи у рамках законодавства і за процедурою, яка виключає  будь-які ексцеси. З метою ідентифікації особи  ( оформлення документів для перетину кордону) чоловіка допроваджено до пункту тимчасового перебування іноземців.

 По суті мова йде про іноземця, який свого часу в’їхав в Україну і оформив шлюб з громадянкою України. Маючи посвідку на тимчасове проживання в нашій країні, чоловік вчинив низку кримінальних правопорушень насильницького і майнового характеру – грабежі, розбійний напад, кваліфіковані крадіжки. За вироком суду, кримінальник на 9 років був позбавлений волі. Поведінка іноземця в умовах ув’язнення була далекою від належної. Отже, щойно у засудженого закінчився термін покарання, правоохоронні органи мали вагомі підстави припускати, що подальше перебування цього іноземця на території України може суперечити інтересам забезпечення національної безпеки і охорони публічного порядку. За процедурою примусового видворення  і після оформлення відповідних проїзних документів  громадянин Узбекистану буде допроваджений до кордону у супроводі працівників міграційної служби і поліції.

У цьому році в Івано-Франківській області виявлено 40 мігрантів з неврегульованим статусом ( нелегальних мігрантів). Щодо 5 осіб ухвалено рішення про примусове видворення з України ( трьох правопорушників вже видворено). Так само виїхали з України 25 іноземців за процедурою примусового повернення до країн походження чи третіх країн. Крім того,  зобов’язано виїхати з країни у визначений термін ще 9 іноземних громадян.

Міграційна служба Івано-Франківщини з метою виявлення і припинення правопорушень, що вчиняються іноземними громадянами,  продовжує  цільові профілактичні заходи під умовною назвою «Мігрант».

 Повідомити про будь-які факти порушення міграційного законодавства іноземцями та особами без громадянства можна за відкритим каналом телефонів «гарячої лінії» УДМС в Івано-Франківській області (0342) 53-44-55  і  (0342)  55-31-12, через Facebook Messenger  офіційної сторінки УДМС в області. а також за допомогою електронного сервісу.

Управління ДМС в Івано-Франківській області