УВАГА! ПІД ЧАС ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ АДМІНІСТРАТИВНІ ПОСЛУГИ В ПІДРОЗДІЛАХ ДМС НЕ НАДАЮТЬСЯ!

У Хотині видали перший паспорт громадянина України переселенці з Краматорська

У Хотині видали перший паспорт громадянина України переселенці з Краматорська

У Хотині видали перший паспорт громадянина України  переселенці з Краматорська

Працівники Хотинського відділу УДМС у Чернівецькій області видали паспорт громадянина України у вигляді ID-картки внутрішньо переміщеній особі Валентині Лукаренко.

Жінка переїхала на Буковину з Краматорська у 2022-му році. З’ясувалося, що з 1991 року по теперішній час вона не отримувала паспорт громадянина України. Тож події передував тривалий складний процес перевірки даних та встановлення належності до громадянства України.

Наразі Хотинський районний суд Чернівецької області встановив факт постійного проживання на території України жінки, яка від дня встановлення української незалежності проживала в  місті Дружківка  Донецької  області та працювала в міській лікарні на посаді палатної медичної сестри травматологічного відділення.

На підставі судової ухвали хотинські міграційники видали Лукаренко Валентині Олександрівні довідку про реєстрацію особи громадянином України та прийняли документи на виготовлення паспорта громадянина України у вигляді ІD-картки.

Завдяки успішній та копіткій роботі команди  «NEEKA Ukraine» Агенства ООН у справах біженців в Україні спільно з Хотинським відділом УДМС у Чернівецькій області пані Валентина отримала врешті паспорт громадянина України вперше. Документ дозволить їй  оформити пенсію та мати доступ до всіх видів державної допомоги і соціальних послуг.

Управління ДМС у Чернівецькій області