УВАГА! ПІД ЧАС ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ АДМІНІСТРАТИВНІ ПОСЛУГИ В ПІДРОЗДІЛАХ ДМС НЕ НАДАЮТЬСЯ!

На Буковині в рамках операції «Мігрант» примусово повернуть громадян Італії та Молдови

На Буковині в рамках операції «Мігрант» примусово повернуть громадян Італії та Молдови

На Буковині в рамках  операції «Мігрант» примусово повернуть громадян Італії та Молдови

Громадян Італії та Молдови, які порушили терміни перебування на території України та ухилялися від своєчасного виїзду, виявили міграційники у Чернівцях та Вижниці в рамках операції «Мігрант». Обидва іноземця перебувають у цивільному шлюбі з громадянками України та планують офіційно одружитися. Однак весілля доведеться відкласти щонайменше на 3 місяці, бо стосовно обох наречених міграційники застосували адміністративні стягнення відповідно до вимог ст. 203 КУпАП  та ухвалили рішення про примусове повернення до країн походження. Попри те обидва іноземця планують легалізувати свій статус в Україні та оформити посвідки на постійне проживання на підставі об’єднання з родинами.

За вказаними епізодами за ст. 205 КУпАП за невиконання обов'язків приймаючої сторони до адміністративної відповідальності притягнуті також громадяни України. За несвоєчасну реєстрацію місця проживання іноземців мешканців Вижниці та Чернівці оштрафовано.

Поза тим, у Вижниці у Чернівцях також оштрафовано трьох громадян рф, які проживали в України за недійсними  документами чи  взагалі без документів. Усіх порушників оштрафовано. По одному із зазначених випадків до адмін.-відповідальності за ст. 205 КУпАП також притягнуто мешканця обласного центру, громадянина України.

За усіма епізодами до державного бюджету скеровано 20,2 тис. грн. адмін.-стягнень.

Управління ДМС у Чернівецькій області