УВАГА! ПІД ЧАС ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ АДМІНІСТРАТИВНІ ПОСЛУГИ В ПІДРОЗДІЛАХ ДМС НЕ НАДАЮТЬСЯ!

Хмельниччина: Міжвідомчі наради як засіб для оперативного вирішення актуальних питань

Хмельниччина: Міжвідомчі наради як засіб для оперативного вирішення актуальних питань

Хмельниччина: Міжвідомчі наради як засіб для оперативного вирішення актуальних  питань

Вже вдруге у поточному році в Управлінні ДМС у Хмельницькій області проведено міжвідомчу семінар-нараду, до участі у якій були запрошені керівники/відповідальні працівники органів реєстрації місця проживання територіальних громад Хмельницької області та ЦНАП, а також  керівники структурних та територіальних підрозділів Управління.

Захід відбувся  під проводом керівника УДМС Олега Панькова та за участі першого заступника начальника Управління Ростислава Семківа, заступника начальника Управління Володимира Майдана, начальника відділу державної реєстрації актів цивільного стану у Хмельницькій області Управління державної реєстрації Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Київ) Тетяни Войтко. 

До учасників було доведено інформацію про поточну міграційну ситуацію в області та основні тенденції міграційних потоків, обговорено  пропозиції щодо оптимізації надання мешканцям області адміністративних послуг, в тому числі через уповноважених суб’єктів, а також щодо створення безпечних умов для отримувачів адмінпослуг.

В ході міжвідомчої наради були розглянуті  питання виконання органами місцевого самоврядування делегованих повноважень по веденню реєстраційного обліку мешканців області, а також досліджено причини виникнення та обговорено шляхи усунення і запобігання виявленим в ході проведених УДМС перевірок з питань дотримання органами реєстрації законодавства у сфері реєстрації місця проживання громадян.

Особлива увага була приділена  порядку  здійснення реєстрації та зняття з реєстраційного обліку іноземців, які проживають на території України, а також відповідальності за порушення ними вимог міграційного законодавства.

Начальник відділу державної реєстрації актів цивільного стану у Хмельницькій області Управління державної реєстрації Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Київ) Тетяна Войтко в своєму виступі зупинилася на порядку надання органами місцевого самоврядування адміністративних послуг у сфері державної реєстрації актів цивільного стану.

Наприкінці наради учасникам була надана можливість звернутися до  доповідачів з питаннями, що виникли в ході заходу та під час повсякденної діяльності.

Міжвідомча нарада, яка  пройшла у дусі діалогу, партнерства, взаєморозуміння та яка об’єднала 89 учасників,  вчергове показала, як завдяки живому спілкуванню  в режимі реального часу можуть  бути плідно вирішені актуальні питання співпраці  державних органів та органів  місцевого самоврядування, спрямованої на своєчасне та якісне задоволення потреб громадян.

Управління ДМС у Хмельницькій області