УВАГА! ПІД ЧАС ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ АДМІНІСТРАТИВНІ ПОСЛУГИ В ПІДРОЗДІЛАХ ДМС НЕ НАДАЮТЬСЯ!

У Києві та області виявили 334 незаконних мігранта, понад сотня із них примусово залишать Україну

У Києві та області виявили 334 незаконних мігранта, понад сотня із них примусово залишать Україну

У Києві та області виявили 334 незаконних мігранта, понад сотня із них примусово залишать Україну

У період з 29 квітня до 26 червня 2024 року на території України  проводяться заходи по здійсненню нагляду за виконанням законодавства у міграційній сфері під умовною назвою «Мігрант».

Перевірки здійснюються здебільшого у місцях концентрації іноземців, таких як ринки, гуртожитки, заклади громадського харчування, будівельні майданчики тощо.

Наразі працівники Центрального міжрегіонального управління ДМС у м. Києві та Київській області виявили вже 334 порушника міграційного законодавства. Відносно них складені адміністративні протоколи і застосовані штрафні санкції. Крім того, ухвалено 96 рішень про примусове повернення іноземців до країн походження чи третіх країн, 15 рішень про примусове видворення за межі України, а також 133 рішення про заборону подальшого в’їзду в Україну.

«Профілактичні заходи тривають. Загалом подолання нелегальної міграції в умовах війни було і лишається одним із пріоритетних напрямів роботи міграційної служби. Це не лише іміджеві та економічні збитки для держави, а і загроза підривної та диверсійної діяльності всередині країни із залученням іноземців. Ми на постійній основі взаємодіємо зі Службою безпеки України та іншими правоохоронними органами, проводимо спільні відпрацювання, аби максимально убезпечити наше суспільство. Перевіряємо, хто і на яких підставах перебуває зараз в Україні, за який кошт живе. На цей час уже вдалося суттєво знизити рівень незаконної міграції в країні», - зауважив начальник ЦМУ ДМС у м. Києві та Київській області Вячеслав Гузь.

Центральне міжрегіональне управління ДМС у м. Києві та Київській області