УВАГА! ПІД ЧАС ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ АДМІНІСТРАТИВНІ ПОСЛУГИ В ПІДРОЗДІЛАХ ДМС НЕ НАДАЮТЬСЯ!

На Чернігівщині триває операція «Мігрант»

На Чернігівщині триває операція «Мігрант»

На Чернігівщині триває операція «Мігрант»

Упродовж 10-11 липня 2024, у рамках практичного етапу операції «Мігрант» на Чернігівщині проведено низку цільових профілактичних заходів з нагляду та контролю за виконанням законодавства в міграційній сфері.

10 липня 2024 року фахівці Ніжинського відділу УДМС у Чернігівській області спільно з працівниками Ніжинського РУ ГУНП в Чернігівській області та представниками Ніжинського МРВ УСБУ в Чернігівській області  провели перевірку законності перебування іноземних громадян безпосередньо за місцем їх реєстрації.

Так, під час виїзду на місця проживання іноземців у м. Ніжині, було виявлено громадянку Туркменістану, яка проживає за недійсними документами. Порушницю міграційного законодавства притягнуто до адміністративної відповідальності за ч. 2 ст. 203 КУпАП та роз'яснено порядок оформлення діючих документів гр. Туркменістану.

 Серед інших перевірених іноземних громадян, порушників міграційного законодавства не виявлено, всі вони проживають за дійсними документами.

Також 10.07.2024 року працівники  Прилуцького відділу УДМС у Чернігівській області у ході спільних відпрацювань зі співробітниками Прилуцького РВП ГУНП в Чернігівський області виявили порушника міграційного законодавства.

Ним виявився громадянин російської федерації. Стосовно чоловіка було складено протокол про адміністративне правопорушення відповідно до ч. 2 ст. 203 КУпАП, і відповідно, накладено адміністративне стягнення. Іноземний громадянин сплатив штраф у повному обсязі.

10 та 11 липня 2024 року працівники Борзнянського сектору УДМС у Чернігівській області спільно з дільничним офіцером поліції сектору ВП № 3 (м. Борзна) Ніжинського РУП ГУНП в Чернігівській області провели відпрацювання приватних адрес громадян та виявили порушника міграційного законодавства - громадянина російської федерації.

За фактом порушення законодавства про правовий статус іноземців та осіб без громадянства, а саме: проживання на території України за документами термін дії яких закінчився, стосовно іноземця складено протокол про адміністративне правопорушення відповідно до ч. 2 ст. 203 Кодексу України про адміністративні правопорушення з накладенням адмінстягнення у вигляді штрафу.

 Порушник усвідомив свою провину повністю та добровільно сплатив штраф.

11 липня 2024 року працівники УДМС у Чернігівській області спільно з співробітниками УСБУ в Чернігівській області та представниками військової частини Національної гвардії України провели перевірку щодо дотримання іноземними громадянами законодавства про правовий статус на одному  з ринків Чернігова.

Загалом було перевірено документи у 50-ти іноземців. Порушників чинного міграційного законодавства  не виявлено, всі перевірені іноземні громадяни на законних підставах проживають на території України.

Управління Державної міграційної служби України в Чернігівській області продовжує роботу в даному напрямку.

Управління ДМС у Чернігівській області