УВАГА! ПІД ЧАС ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ АДМІНІСТРАТИВНІ ПОСЛУГИ В ПІДРОЗДІЛАХ ДМС НЕ НАДАЮТЬСЯ!

З початку проведення операції «Мігрант» на Чернігівщині виявлено 83 порушника міграційного законодавства

З початку проведення операції «Мігрант» на Чернігівщині виявлено 83 порушника міграційного законодавства

З початку проведення операції «Мігрант»  на Чернігівщині  виявлено 83 порушника міграційного законодавства

У ході загальнодержавних цільових профілактичних заходів з нагляду та контролю за виконанням законодавства в міграційній сфері на Чернігівщині проведено низку рейдів та відпрацювань.

Працівники УДМС у Чернігівській області спільно з співробітниками УСБУ в Чернігівській області, 105 прикордонного загону імені князя Володимира Великого, Управління стратегічних розслідувань в Чернігівській області, Управління патрульної поліції в Чернігівській області та представниками військової частини Національної гвардії України упродовж двох місяців перевіряли ринки, заклади харчування, навчальні заклади, волонтерські організації, готелі та хостели. Також провели виїзди-відпрацювання приватних адрес проживання іноземних громадян безпосередньо за місцем їх реєстрації.

Тож з початку операції «Мігрант» у Чернігівській області виявлено 83 порушника міграційного законодавства, щодо 6-ти з них – прийнято рішення про примусове повернення до країн походження. До того ж  стосовно 11-ох іноземних громадян прийнято рішення про заборону в’їзду за статтею 13 Закону України «Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства».

Відтак станом на 12 липня, за фактами порушень міграційного законодавства , було накладено  штрафів     на суму  287 164 грн. На сьогодні до державного бюджету вже сплачено понад 250 тис. грн. штрафів.

Протидія нелегальній міграції перебуває на постійному контролі керівництва УДМС у Чернігівській області.

Наголошуємо, що про факти порушення міграційного законодавства  іноземцями чи особами без громадянства, можна повідомити до Відділу організації запобігання нелегальній міграції, реадмісії та видворення УДМС у Чернігівській області за номером: (0462) 676-934.

Управління ДМС у Чернігівській області