УВАГА! ПІД ЧАС ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ АДМІНІСТРАТИВНІ ПОСЛУГИ В ПІДРОЗДІЛАХ ДМС НЕ НАДАЮТЬСЯ!

Чернівецькі міграційники розповіли мешканкам «Міста добра» про оформлення паспортів

Чернівецькі міграційники розповіли мешканкам «Міста добра» про оформлення паспортів

Чернівецькі міграційники розповіли мешканкам  «Міста добра» про  оформлення паспортів

До відомого шелтеру «Місто добра» у Чернівцях, де надають всебічну допомогу матусям з дітьми та жінкам старшого віку, що опинилися у складних життєвих обставинах через домашнє насильство, бездомність, бідність та війну, за запрошенням співробітників завітали працівники УДМС у Чернівецькій області.

Тут перебувають кілька іноземок, які народили в Україні дітей та прагнуть набути українське громадянство, внутрішньо переміщені особи зі східних регіонів України та буковинки, які періодично стикаються з необхідністю оформлення паспортних документів, оформлення ID-картки вперше, вивезення дітей за кордон тощо. Тож розмова виявилася вельми жвавою та цікавою для всіх.

Представник Чернівецького відділу УДМС у Чернівецькій області Михайло Бейчук детально розповів про останні зміни у міграційному законодавстві, що були зумовлені війною, порядок документування ВПО, процедуру встановлення особи, в тому числі засобами відеоконференцзв’язку, порядок документування осіб без громадянства тощо. На завершення міграційники залишили контактні телефони УДМС, за якими завжди можна отримати необхідну інформацію, роз’яснення  та підтримку.

Довідково:

Міжнародний центр комплексної допомоги соціально незахищеним жінкам «Місто добра» був утворений у 2016 році за ініціативи відомої чернівецької благодійниці Марти Левченко. Зусиллями численних доброчинців та волонтерів відтоді понад 8 тисяч дітей врятовано від соціального сирітства, понад 5 тисяч жінок​ отримали необхідну підтримку та допомогу. Зараз на території шелтеру може проживати до 400 людей. Минулого року тут було створено Центр каністерапії, Департамент захисту прав жінок, Медичний центр з реабілітаційним та паліативним відділеннями. В поточному році в притулку триває будівництво інклюзивної школи.

Управління ДМС у Чернівецькій області