УВАГА! ПІД ЧАС ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ АДМІНІСТРАТИВНІ ПОСЛУГИ В ПІДРОЗДІЛАХ ДМС НЕ НАДАЮТЬСЯ!

На Буковині в рамках операції «Мігрант» примусово повернуть чотирьох «нелегалів»

На Буковині в рамках операції «Мігрант» примусово повернуть чотирьох «нелегалів»

На Буковині в рамках операції «Мігрант» примусово повернуть чотирьох «нелегалів»

Громадян Великобританії, Румунії, Туреччини та Молдови, які перевищили передбачені законом терміни перебування та ухилялися від своєчасного виїзду з України, виявили працівники Глибоцького, Новоселицького та Чернівецького відділів УДМС у Чернівецькій області в рамках операції «Мігрант».

Перевірками було з’ясовано,  що громадяни Великобританії та Молдови мають в Україні родинні зв’язки та прибули для забезпечення догляду за родичами похилого віку, однак не подбали про своєчасну легалізацію перебування на території нашої держави. Громадянин Туреччини після скасування посвідки на тимчасове проживання не виїхав з України протягом семи днів, як того вимагає закон. Громадянка Румунії  не розрахувала коректно термін виїзду з країни.

За порушення передбаченого законом 90-денного терміну перебування в рамках візового режиму усіх порушників міграційного законодавства притягнуто до адміністративної відповідальності згідно вимог ст. 203 КУпАП.  Стосовно кожного з них керівництвом УДМС у Чернівецькій області ухвалено рішення про примусове повернення до країни походження. По одному  з епізодів щодо мешканки обласного центру, громадянки України застосовано адміністративне стягнення за ст. 205 КУпАП.

Після відпрацювання зазначених випадків до державного бюджету скеровано 16 тисяч гривень адмінстягнень.

Управління ДМС у Чернівецькій області