УВАГА! ПІД ЧАС ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ АДМІНІСТРАТИВНІ ПОСЛУГИ В ПІДРОЗДІЛАХ ДМС НЕ НАДАЮТЬСЯ!

Про співпрацю та взаємодію: в Управлінні проведено спільну нараду з установами виконання покарань…

Про співпрацю та взаємодію: в Управлінні проведено спільну нараду з установами виконання покарань Сумської області 

Про співпрацю та взаємодію: в Управлінні проведено спільну нараду з установами виконання покарань Сумської області 

До зустрічі залучено представників: Роменської ВК 56, Сумської ВК 116, Конотопської ВК 130 та Сумського слідчого ізолятора. Під час наради обговорено питання документування паспортами засуджених осіб та тих, кому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Начальник відділу з питань паспортизації, реєстрації та еміграції Людмила Старцева звернула увагу щодо недопущенні звільнення осіб з установ виконання покарань/слідчих ізоляторів без паспортних документів, адже це є однією з першочергових умов для подальшої належної інтеграції їх у суспільство.

Під час наради обговорили проблемні питання документування осіб вказаної категорії, зокрема, пов'язані з підтвердженням належності до громадянства України; актуальність питань залучення благодійних організацій до оплати адміністративних послуг з оформлення паспортних документів.

Окремої уваги з питань документування потребують особи, які виявили бажання долучитися до лав ЗСУ та стати на захист держави і міграційна служба Сумської області всіляко сприятиме в оформленні таким особам паспортних документів, наголосила Людмила Старцева.

Довідково: наразі 15% осіб, які утримуються в установах виконання покарань/слідчих ізоляторах не мають паспортних документів.

Управління ДМС у Сумській області