УВАГА! ПІД ЧАС ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ АДМІНІСТРАТИВНІ ПОСЛУГИ В ПІДРОЗДІЛАХ ДМС НЕ НАДАЮТЬСЯ!

Закордонний паспорт для дитини: особливості оформлення

Закордонний паспорт для дитини: особливості оформлення

Закордонний паспорт для дитини: особливості оформлення

Процедура оформлення закордонного паспорта для дитини мало відрізняється від документування дорослих. Але важливо пам’ятати, що присутність дитини під час оформлення не завжди обов’язкова і термін дії такого паспорта може бути меншим. 

Паспорт для виїзду за кордон може бути оформлений з народження та видається на 4 роки, після досягнення 16-ти років – на 10 років. Присутність дитини до 12 років під час подачі документів не є обов’язковою, натомість необхідно взяти фотокартку розміром 10х15см, зроблену попередньо у фотоательє.

Для оформлення паспорта до територіального підрозділу ДМС потрібно подати наступні документи:

  • свідоцтво про народження дитини (оригінал або витяг з відповідного реєстру) або ID-картка, якщо дитина вже досягла 14-річного віку;
  • реєстраційний номер облікової картки платника податків (за наявності);
  • фотокартка (якщо дитині до 12 років і вона не буде присутня під час подачі документів);
    ! Звертаємо увагу, що фото має відповідати певним вимогам (розмір 10х15 см; зображення голови займає 70-80% фото; чіткі контури; світлий (білий або світло-сірий) фон; ніяких сторонніх предметів крім тих, наявність яких обумовлена медичними показаннями; відсутність дефектів та ретушування);
  • паспорт громадянина України одного із батьків чи опікунів/усиновителів, який подає документи;
  • квитанція про оплату адмінпослуги;
  • довідка про реєстрацію особи громадянином України, якщо на момент народження один із батьків не був громадянином.

Вартість виготовлення закордонного паспорта протягом 20 робочих днів становить 958 гривень, а за 3-7 робочих днів – 1 598  гривень.

Забрати готовий паспорт може один із батьків (зі своїм паспортом та свідоцтвом про народження дитини) або інша особа, яку визначили у письмовій заяві під час подачі документів. Для отримання готового документа реєструватися в електронній черзі не потрібно.

У разі виникнення додаткових питань - телефонуйте на «Гарячу лінію» Головного управління ДМС України у Львівській області 0800 30 88 77 або пишіть нам у Messenger.

Головне управління ДМС у Львівській області