УВАГА! ПІД ЧАС ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ АДМІНІСТРАТИВНІ ПОСЛУГИ В ПІДРОЗДІЛАХ ДМС НЕ НАДАЮТЬСЯ!

Чернівецькі міграційники в рамках операції «Мігрант» перевірили ринок «Калинівський»

Чернівецькі міграційники в рамках операції «Мігрант» перевірили ринок «Калинівський»

Чернівецькі міграційники в рамках операції «Мігрант» перевірили ринок «Калинівський»

Липневі дні для буковинських міграційників виявилися спекотними не лише через рекордно високі позначки на термометрах. В розпалі також оперативно-профілактична операція «Мігрант», що проводиться по всій Україні з метою здійснення нагляду та контролю за виконанням міграційного законодавства.

В рамках цієї роботи співробітники УДМС у Чернівецькій області здійснюють рейди автошляхами області та проводять системні перевірки місць ймовірного перебування іноземців та осіб без громадянства – хостелів та приватних адрес, ринків та автовокзалів, закладів торгівлі та громадського харчування, будівельних майданчиків тощо. Днями чергову перевірку було здійснено на найбільшому в західному регіоні «Калинівському» ринку в Чернівцях.

Нагадуємо, що іноземні громадяни  мають право перебувати на території України:

  • впродовж 90 днів за наявності візи;
  • протягом терміну дії терміну дії посвідки на тимчасове проживання, до якої вклеєні актуальні фото по досягненні 25-45-річного віку;
  • безстроково за наявності посвідки на постійне проживання, до якої вклеєні актуальні фото по досягненні 25-45-річного віку.

Також у іноземця має бути дійсний закордонний паспорт країни свого громадянства та офіційно зареєстроване місце проживання. Звертаємо увагу краян, що в поле зору міграційної служби за невиконання обов'язків приймаючої сторони можуть потрапляти також громадяни України та іноземці, які надають своїм гостям житло з порушенням визначеної законом процедури.

Управління ДМС у Чернівецькій області