УВАГА! ПІД ЧАС ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ АДМІНІСТРАТИВНІ ПОСЛУГИ В ПІДРОЗДІЛАХ ДМС НЕ НАДАЮТЬСЯ!

На курорт не за бажанням, а з примусу

На курорт не за бажанням, а з примусу

На курорт не за бажанням, а з примусу

Міграційна служба у принципі не має повноважень і жодного стосунку до   організації туристичних мандрівок  до Єгипту. Утім, трапляються випадки, коли доводиться настійливо спонукати деяких іноземців виїхати з України у напрямку саме цієї арабської країни.

Власне йдеться про двох молодих єгиптян, які подорожували Україною, не маючи законних підстав для перебування в нашій країні. Певною мірою, 22-річний громадянин Єгипту і його 28-річний земляк стали заручниками ситуації, пов’язаної з військовою агресією рф. На час вторгнення ворога обидва хлопці-іноземці навчалися в українських вишах – один у Харкові, інший – в Одесі. Хай там як, з подальшим навчанням не склалося, студентів відрахували за невиконання навчального плану. У таких випадках іноземці втрачають підстави для тимчасового перебування в Україні і у встановлений термін мають повернутися додому на свою батьківщину.

Вже з’ясовано, що відраховані з вузів студенти зігнорували вимогами міграційного законодавства України, а відтак щодо кожного з них було складено протокол про адміністративне правопорушення і ухвалено рішення про примусове повернення до Арабської Республіки Єгипет або до третьої країни. Іноземці мають сплатити штрафні санкції і незабаром покинути Україну.

Управління ДМС в Івано-Франківській області