УВАГА! ПІД ЧАС ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ АДМІНІСТРАТИВНІ ПОСЛУГИ В ПІДРОЗДІЛАХ ДМС НЕ НАДАЮТЬСЯ!

Цього року у ЦПМУ ДМС отримали громадянство України 272 особи

Цього року у ЦПМУ ДМС отримали громадянство України 272 особи

Цього року у ЦПМУ ДМС отримали громадянство України  272 особи

З початку року на Кіровоградщині та Черкащині набуло громадянство України 272 особи, які подали відповідні клопотання до підрозділів Центрально-південного міжрегіонального управління ДМС. За цей час було порушено 289 таких клопотань.

За статистикою, серед усіх матеріалів, які приймаються у підрозділах міграційної служби щодо набуття українського громадянства, найбільшу кількість складає набуття громадянства України за народженням. За останні роки становить в середньому 70-80%. Довідки про реєстрацію особи громадянином України за ст. 7 Закону України «Про громадянство України»  було видано 214 дітям. Такі довідки надалі необхідні для оформлення паспортних документів. За час воєнного стану все частіше підтвердити громадянство за цим принципом звертаються батьки, діти яких через війну у країні були народжені за кордоном, переважно у країнах Європейського Союзу.

42 іноземці та особи без громадянства набули громадянство України за територіальним походженням. Такі клопотання подали громадяни Республік Молдова, Вірменія, особи без громадянства, Киргизької Республіки тощо.

16 іноземців набули громадянство України, маючи на це інші підстави.

Центрально-південне міжрегіональне управління ДМС