УВАГА! ПІД ЧАС ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ АДМІНІСТРАТИВНІ ПОСЛУГИ В ПІДРОЗДІЛАХ ДМС НЕ НАДАЮТЬСЯ!

На Буковині за півроку визнано ОБГ трьох осіб

На Буковині за півроку визнано ОБГ трьох осіб

На Буковині за півроку визнано ОБГ трьох осіб

Визнання особою без громадянства – процес нешвидкий й доволі часто ускладнюється упередженим ставленням з боку тих, хто впродовж багатьох років проживає на території України без жодних дозвільних документів, не має доступу до офіційного працевлаштування, відрізаний від гарантій державного захисту й сам себе прирікає на суспільний маргінес.     

Побоюючись санкцій зі сторони міграційної служби та маючи чітке переконання, що процедура визнання особою без громадянства вимагає значних коштів, такі люди можуть десятиріччями залишатися у невизначеному правовому статусі. Хоча тим, хто не має громадянства жодної держави, щоби легалізувати своє перебування в Україні, достатньо просто звернутися із відповідною заявою до ближчого підрозділу міграційною служби. 

Важливо, що для заявника весь пакет послуг ДМС, починаючи з проведення перевірочних заходів, процедури встановлення особи й завершуючи власне визнанням особою без громадянства є повністю безкоштовним.

По завершенні всіх необхідних процедур ОБГ набуває правові підстави для оформлення посвідки на тимчасове проживання в Україні, після 2-х років проживання в Україні – на отримання дозволу на імміграцію в Україну та документування посвідкою на постійне проживання, а в подальшому – на подання клопотання про прийняття до громадянства України.

Довідково:

Впродовж першого півріччя 2024 року зусиллями працівників УДМС у Чернівецькій області визнано особами без громадянства 3 осіб та оформлено 2 посвідчення ОБГ для виїзду за кордон. За аналогічний період минулого року на Буковині набули статусу ОБГ 6 осіб, 5-м було оформлено посвідчення ОБГ для виїзду за кордон, 1-й особі відмовлено у визнанні ОБГ.

Управління ДМС у Чернівецькій області