УВАГА! ПІД ЧАС ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ АДМІНІСТРАТИВНІ ПОСЛУГИ В ПІДРОЗДІЛАХ ДМС НЕ НАДАЮТЬСЯ!

Довга дорога буковими лісами: В Чернівцях видали ID-картку колишньому громадянину СРСР

Довга дорога буковими лісами: В Чернівцях видали ID-картку колишньому громадянину СРСР

Довга дорога буковими лісами: В Чернівцях видали ID-картку колишньому громадянину СРСР

Паспорт громадянина України у вигляді ID-картки вручили мешканцю Заставнівщини працівники Чернівецького відділу УДМС у Чернівецькій області. Подія начебто тривіальна для міграційників, які щодня видають готові паспортні документи сотням відвідувачів. Однак у цьому випадку шлях до українського  паспорта виявися для його власника довжиною у 33 роки.

З моменту набуття Україною незалежності власник паспорта громадянина СРСР Василь Ковальчук жодного разу не звертався до підрозділів ВВІРу,  ВГіРФО чи згодом ДМС України для оформлення документа, що посвідчує особу та підтверджує громадянство. Як чоловікові вдавалося такий довгий термін уникати стосунків з державою та добровільно залишатися у власній країні «нелегалом» – то, мабуть сюжет для окремої розмови. Зазначимо лише, що після сплину стількох років належність до держави України чоловікові довелося підтверджувати через суд.

Після отримання відповідної судової ухвали Василь Федорович пройшов процедуру встановлення належності до громадянства України та на підставі виданої УДМС у Чернівецькій області Довідки про реєстрацію особи громадянином України подав заяву на оформлення паспорта громадянина України у вигляді ID-картки. Документ дозволить 71-річному буковинцю звернутися до органів соціального захисту населення та згодом отримати бодай мінімальну пенсію. Окрім співробітників Чернівецького відділу УДМС новоспечений громадянин України завдячує за сприяння та допомогу також команді «NEEKA Ukraine» Агенства ООН у справах біженців в Україні, яка повністю забезпечила чоловікові супровід у суді.

Управління ДМС у Чернівецькій області