УВАГА! ПІД ЧАС ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ АДМІНІСТРАТИВНІ ПОСЛУГИ В ПІДРОЗДІЛАХ ДМС НЕ НАДАЮТЬСЯ!

У ЦПМУ підсумували результати операції «Мігрант»

У ЦПМУ підсумували результати операції «Мігрант»

У ЦПМУ підсумували результати операції «Мігрант»

У Центрально-південному міжрегіональному управлінні ДМС підсумували результати проведення цільових профілактичних заходів з нагляду та контролю за виконанням законодавства в міграційній сфері під умовною назвою «Мігрант».

Оперативно-профілактична операція з протидії нелегальній міграції та перевірки додержання іноземцями та особами без громадянства встановлених правил перебування на території України тривала з 29 квітня до 26 липня 2024 року.

Протягом цього часу на територіях Кіровоградщини та Черкащини міграційниками виявлено 219 порушників міграційного законодавства, з яких ‒ 49 нелегальних мігрантів. Стосовно 43 осіб ухвалені рішення про примусові повернення до країн походження або третіх країн. 9 іноземців – примусово видворили за межі України, ще 2 помістили до пункту тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства, де вони очікуватимуть видворення. 23 порушникам міграційного законодавства заборонено в’їзд в Україну строком від 3 до 5 років.

Загалом на порушників накладено штрафів на 686 885 грн.

Зазначимо, що запобігання нелегальній міграції є одним із ключових напрямів роботи міграційної служби, який не обмежується термінами проведення операції «Мігрант».

Центрально-південне міжрегіональне управління ДМС