УВАГА! ПІД ЧАС ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ АДМІНІСТРАТИВНІ ПОСЛУГИ В ПІДРОЗДІЛАХ ДМС НЕ НАДАЮТЬСЯ!

Про результати операції "Мігрант" на Житомирщині

Про результати операції "Мігрант" на Житомирщині

Про результати операції

В Управлінні ДМС у Житомирській області підсумували результати проведення цільових профілактичних заходів з нагляду та контролю за виконанням законодавства у міграційній сфері під умовною назвою "Мігрант".

У межах операції здійснено перевірку готелів, гуртожитків, приватного житлового фонду та інших закладів, що надають готельні послуги. Проведено перевіри комерційних підприємств, речових та продовольчих ринків, а також дотримання вимог міграційного законодавства іноземними громадянами, які працюють водіями таксі, кур’єрами з доставки продуктів харчування.

За результатами проведених заходів виявлено 25 нелегальних мігрантів, відносно яких ухвалено та виконано 17 рішень про примусове повернення до країн походження, 8 – про примусове видворення.

Прийнято 38 рішень про заборону подальшого в`їзду на територію України іноземцям за наявність невиконаних майнових зобов`язань перед державою.

За порушення законодавства про правовий статус іноземців та осіб без громадянства притягнуто до адміністративної відповідальності 90 осіб, накладено штрафи на загальну суму 270 тис. грн., стягнуто понад 230 тис. грн.

Принагідно нагадуємо, що повідомити про ймовірне порушення міграційного законодавства іноземцями та особами без громадянства можна  за телефонами УДМС у Житомирській області: (0412) 24-03-64, (0412) 42-21-12 та за допомогою електронного сервісу "Повідомити про ймовірне порушення міграційного законодавства".

Міграційна служба Житомирщини продовжує роботу з протидії нелегальній міграції та дотримання іноземцями та особами без громадянства встановлених правил перебування на території України.

Управління ДМС у Житомирській області