УВАГА! ПІД ЧАС ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ АДМІНІСТРАТИВНІ ПОСЛУГИ В ПІДРОЗДІЛАХ ДМС НЕ НАДАЮТЬСЯ!

На Чернігівщині завершилася операція «Мігрант»: виявлено 107 порушників міграційного законодавства

На Чернігівщині завершилася операція «Мігрант»: виявлено 107 порушників міграційного законодавства

На Чернігівщині завершилася операція «Мігрант»: виявлено 107 порушників міграційного законодавства

26 липня 2024 року завершився практичний етап загальнодержавних заходів з виконання законодавства в міграційній сфері під умовною назвою «Мігрант».

 У ході операції працівники УДМС у Чернігівській області спільно з співробітниками УСБУ в Чернігівській області, Управління стратегічних розслідувань в Чернігівській області, Управління патрульної поліції в Чернігівській області, представниками військової частини Національної гвардії України, 105 прикордонного загону імені князя Володимира Великого провели низку відпрацювань та рейдів, перевіряли заклади харчування, навчальні заклади, ринки, волонтерські організації, готелі та хостели, адреси проживання/перебування іноземних громадян.

І як підсумок - у Чернігівській області виявлено 107 порушників міграційного законодавства, з яких 8 – нелегальні мігранти, щодо яких прийнято рішення про примусове повернення до країн походження. Стосовно ж 27-ми іноземних громадян прийнято рішення про заборону в’їзду за статтею 13 Закону України «Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства».

За фактами порушень міграційного законодавства, було накладено  штрафів на суму 368 084 грн. Станом на 29 липня 2024 року до державного бюджету вже сплачено понад 357 тис. грн штрафів.

Попри те, що заходи «Мігрант» завершилися,  робота з протидії нелегальній міграції залишається одним із пріоритетних напрямків міграційної служби Чернігівщини, і перебуває на постійному контролі керівництва УДМС у Чернігівській області.

Про факти порушення міграційного законодавства  іноземцями чи особами без громадянства, можна повідомити до Відділу організації запобігання нелегальній міграції, реадмісії та видворення УДМС у Чернігівській області за номером: (0462) 676-934.

Управління ДМС у Чернігівській області