УВАГА! ПІД ЧАС ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ АДМІНІСТРАТИВНІ ПОСЛУГИ В ПІДРОЗДІЛАХ ДМС НЕ НАДАЮТЬСЯ!

64 порушники законодавства та майже 190 тисяч гривень адмінстягнень: завершено практичний етап…

64 порушники законодавства та майже 190 тисяч гривень адмінстягнень: завершено практичний етап операції «Мігрант»

64 порушники законодавства та майже 190 тисяч гривень адмінстягнень: завершено практичний етап операції «Мігрант»

29 липня завершено практичний етап операції «Мігрант», що тривала в Україні з 26 квітня.

За результатами посилених заходів з перевірки дотримання іноземцями та особами без громадянства вимог міграційного законодавства, працівниками Управління ДМС у Сумській області, у взаємодії з правоохоронними органами Сумщини, встановлено 55 фактів перебування іноземних громадян з порушенням правил перебування за ознаками ст. 203 КУпАП. До порушників застосовано заходи адміністративного впливу. Стосовно 15 іноземців прийнято рішення про їх примусове повернення до країни походження або третьої країни. Ще 4 рішення прийнято про видворення за межі території України іноземців - порушників у примусовому порядку. Стосовно 16 таких осіб прийнято рішення щодо заборони їх подальшого вʼїзду в Україну.

5 іноземних громадян (4 громадянина рф та 1 Республіки Азербайджан) працівниками міграційної служби Сумської області у взаємодії з представниками Національної поліції видворено за межі території України.

За невжиття особами, які запросили в Україну іноземців та ОБГ у приватних справах і надали їм жилу площу, та не вжили заходів щодо забезпечення у встановленому порядку їх своєчасної реєстрації до адміністративної відповідальності за ознаками ст. 205 КУпАП притягнено 9 громадян України. 
Сума накладених адміністративних стягнень на порушників міграційного законодавства за час проведення операції «Мігрант» на Сумщині становить 189550 грн., 80% з яких вже зараховано до державного бюджету країни.

Управління ДМС у Сумській області