УВАГА! ПІД ЧАС ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ АДМІНІСТРАТИВНІ ПОСЛУГИ В ПІДРОЗДІЛАХ ДМС НЕ НАДАЮТЬСЯ!

В Чернівцях підбили підсумки роботи за перше півріччя та провели низку внутрішніх навчань

В Чернівцях підбили підсумки роботи за перше півріччя та провели низку внутрішніх навчань

В Чернівцях підбили підсумки роботи за перше півріччя та провели низку внутрішніх навчань

Ґрунтовному аналізу висновків службових перевірок тер-підрозділів та результатам роботи УДМС у Чернівецькій області за перше півріччя 2024 року була присвячена службова нарада, яку провів т.в.о. начальника Управління Василь Паращук.

Йшлося  про проблемні питання в паспортній роботі, наданні послуг іноземцям та особам без громадянства, протидії  неврегульованій міграції, оформленні громадянства України, а також – про дотримання в умовах дії воєнного стану вимог кібер-безпеки та  антикорупційного законодавства.

Звертаючись до учасників наради, керівник міграційної служби наголосив, що окрім показників не менш важливим індикатором результативної кожного органу ДМС є комунікаційна складова – як всередині колективу, так і в спілкуванні з отримувачами адміністративних послуг. Тож уміння міграційників коректно спілкуватися з відвідувачами й дозвонювачами на «Гарячу лінію», неухильно дотримуючись вимог комунікаційного стандарту та антикорупційного законодавства, є зоною персональної відповідальності кожного керівника й перебуває на постійному контролі керівництва УДМС.

Також Василь Паращук зазначив, що важливою передумовою зменшення кількості помилок під час заповнення заяв-анкет, оформлення справ, протоколювання адмін.-порушень тощо є ґрунтовне знання міграційного законодавства. Тож окрім внутрішніх навчань, які постійно проводяться в Управлінні, керівникам та співробітникам терпідрозділів важливо системно підвищувати кваліфікаційний рівень працівників в рамках самоосвіти. 

Поза тим очільник УДМС зазначив, що забезпечення принципів безбар’єрності набуло особливої ваги в умовах воєнного стану, тож кожен керівник у співпраці з органами місцевого самоврядування зобов’язаний забезпечити дотримання всіх стандартів безбар’єрності у підпорядкованих тер-підрозділах.

На завершення зустрічі, в якій дистанційно взяли участь всі без винятку працівники УДМС, що перебували на робочих місцях, відбулися внутрішні навчання на тему: «Етика поведінки державного службовця» та «Гендерна рівність, дотримання рівних прав та можливостей жінок та чоловіків під час виконання службових обов’язків», які провели головна спеціалістка з питань запобігання та виявлення корупції Наталія Матіос та начальниця відділу персоналу УДМС, внутрішній тренер Ельвіра Сулім.  

Управління ДМС у Чернівецькій області