УВАГА! ПІД ЧАС ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ АДМІНІСТРАТИВНІ ПОСЛУГИ В ПІДРОЗДІЛАХ ДМС НЕ НАДАЮТЬСЯ!

Міграційники Миколаївщини пояснюють, чи дійсний паспорт громадянина України у формі ID-картки,…

Міграційники Миколаївщини пояснюють, чи дійсний паспорт громадянина України у формі ID-картки, у який не вклеєно фотокартку по досягненню 25-ти та 45-ти років?

Міграційники Миколаївщини пояснюють, чи дійсний паспорт громадянина України у формі ID-картки, у який не вклеєно фотокартку по досягненню 25-ти та 45-ти років?

Продовжуємо постійну рубрику «Запитання-відповіді», де роз’яснюємо питання, з якими найчастіше звертаються громадяни за телефоном гарячої лінії.

Сьогодні поговоримо про те, чи дійсний паспорт громадянина України у формі картки, у який не вклеєно фотокартку по досягненню 25-ти та 45-ти років.

Пояснюємо наступне:

Паспорти громадян України у формі ID-картки, строк дії яких закінчився за 30 днів до 24 лютого 2022 року та після 24 лютого 2022 року, є документами, що посвідчують особу та підтверджують громадянство України.

Паспорти громадянина України зразка 1994 року, до яких не вклеєно фотокартку особи у разі досягнення нею 25- чи 45-річного віку, строк вклеювання до яких настав за 30 днів до 24 лютого 2022 року та після 24 лютого 2022 року, також є документами, що посвідчують особу та підтверджують громадянство України.

Такі документи підлягають обміну або вклеюванню нових фотокарток відповідно до досягнутого віку протягом 30 календарних днів з дня припинення чи скасування воєнного стану.

Нагадуємо, що більш детальну інформацію з цього питання та відповіді на інші запитання ви можете отримати на нашому офіційному вебсайті за посиланням, за телефоном гарячої лінії (0512) 374-007, або на офіційній сторінці у мережі Facebook за посиланням.

Управління ДМС у Миколаївській області