УВАГА! ПІД ЧАС ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ АДМІНІСТРАТИВНІ ПОСЛУГИ В ПІДРОЗДІЛАХ ДМС НЕ НАДАЮТЬСЯ!

Міграційники оформили перший паспорт юному путильчанину

Міграційники оформили перший паспорт юному путильчанину

Міграційники оформили перший паспорт юному путильчанину

Послугу з оформлення першого паспорта громадянина України у вигляді ID-картки працівники Путильського сектору УДМС у Чернівецького сектору надали мешканцю села Шепіт Василю Георгійчуку. По досягненні 14-річного віку юнак звернувся до підрозділу міграційної служби та надав необхідний пакет документів.

Нагадаємо, що для оформлення першого паспорта необхідні:

  • свідоцтво про народження або документ, що підтверджує факт народження, виданий компетентними органами іноземної держави;
  • паспорт громадянина України обох або одного з батьків;
  • реєстраційний номер облікової картки платника податків або повідомлення про відмову від його прийняття (за наявності);
  • витяг з реєстру територіальної громади про реєстрацію місця проживання (за наявності).

Зауважимо, що послуга з оформлення першого паспорта громадянина України є безкоштовною.

За відсутності у заявника так званого «ідентифікаційного коду» реєстраційний номер облікової картки платника податків присвоюється автоматично під час оформлення паспорта, без необхідності додаткового відвідування підрозділу податкової служби.

Нагадаємо, що власникам паспортів громадянина України у формі картки, окрім посвідчення особи та підтвердження громадянства, також відкритий  доступ до різноманітних електронних сервісів державних органів, адміністративних і банківських послуг тощо.

Управління ДМС у Чернівецькій області