УВАГА! ПІД ЧАС ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ АДМІНІСТРАТИВНІ ПОСЛУГИ В ПІДРОЗДІЛАХ ДМС НЕ НАДАЮТЬСЯ!

У Житомирі відбулася зустріч з Уповноваженим Верховної Ради України з прав людини

У Житомирі відбулася зустріч з Уповноваженим Верховної Ради України з прав людини

У Житомирі відбулася зустріч з Уповноваженим Верховної Ради України з прав людини

Начальник УДМС у Житомирській області Анатолій Федорчук взяв участь у нараді під головуванням Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Дмитра Лубінця.

На  зустрічі обговорили питання щодо дотримання конституційних прав і свобод громадян в області, зокрема прав дітей, внутрішньо переміщених осіб, військовослужбовців, прав людей, які перебувають в місцях несвободи.

Однією з ключових тем стало питання військовополонених, зниклих безвісти та їхніх родин.

Дмитро Лубінець зазначив: «Перший, основний напрямок – це захист прав ветеранів, військовослужбовців, полонених та членів їхніх родин. Ми захищаємо права діючих військовослужбовців, правоохоронців, родини військовополонених, ветеранів. Наступний напрямок – міжнародне співробітництво та європейська інтеграція. І тут у нас Житомирщина показує один з найкращих прикладів міжнародної співпраці. Наступний напрямок – це права людини в місцях несвободи. Ми моніторимо і перевіряємо всі виправні колонії, СІЗО, психоневрологічні заклади комунальної форми власності. Також окремий напрямок – ми перевіряємо геріатричні заклади приватної форми власності. На території Житомирської області в місцях несвободи виявлено суттєві порушення».

Під час заходу відбулося знайомство із новим регіональним представником омбудсмана у Житомирській області Юрієм Погодицьким.

Регіональне представництво здійснюватиме свою діяльність у Житомирі за адресою площа Польова, 1.

Зазначимо, що відповідно до закону України «Про Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини» особа може звернутися до Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, якщо її права та свободи порушено органами державної влади, органами місцевого самоврядування та їх посадовими і службовими особами, а також юридичними та фізичними особами.

Детальніше на офіційному сайті омбудсмана за посиланням.

Управління ДМС у Житомирській області