УВАГА! ПІД ЧАС ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ АДМІНІСТРАТИВНІ ПОСЛУГИ В ПІДРОЗДІЛАХ ДМС НЕ НАДАЮТЬСЯ!

Вісьмох мандрівників-«нелегалів» з Молдови примусово повернули буковинські міграційники

Вісьмох мандрівників-«нелегалів» з Молдови примусово повернули буковинські міграційники

Вісьмох мандрівників-«нелегалів» з Молдови примусово повернули  буковинські міграційники

Ужгород, Солотвино, Одеса, Дністер та Буковинські  Карпати – такі туристичні маршрути для відпочинку на території України обрали восьмеро неврегульованих мігрантів, яких виявили чернівецькі та сокирянські міграційники під час планових перевірок місць ймовірного перебування іноземців та ОБГ.

Наявність спільного кордону з Республікою Молдова, відомі курорти та зручні шляхи сполучення з ними, популярні торгівельні майданчики, такі приміром, як «Калинівський ринок», смачна й доступна українська їжа, врешті гостинний та доброзичливий народ приваблюють на територію Буковини іноземців навіть попри війну та всі пов’язані з нею потенційні ризики.

Проте усіх мігрантів, які порушили передбачені законом терміни перебування на території України та не виїхали вчасно за її межі, оштрафовано згідно вимог ст. 203 КУпАП. Стосовно усіх іноземців керівництвом УДМС у Чернівецькій області ухвалено рішення про примусове повернення до країни походження.

За вказаними епізодами до державного бюджету скеровано 20,7 тис. грн. адмін-стягнень.

Вкотре нагадуємо, що іноземні громадяни, які перебувають на території нашої країни за наявності візи, можуть коректно розрахувати дату своєчасного виїзду з України за допомогою електронного сервісу «Міграційний калькулятор».

Управління ДМС у Чернівецькій області