УВАГА! ПІД ЧАС ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ АДМІНІСТРАТИВНІ ПОСЛУГИ В ПІДРОЗДІЛАХ ДМС НЕ НАДАЮТЬСЯ!

Українці за кордоном отримали понад 300 паспортів, оформлених у міграційній службі Івано-Франківської…

Українці за кордоном отримали понад 300 паспортів, оформлених у міграційній службі Івано-Франківської області

Українці за кордоном отримали понад 300 паспортів, оформлених у міграційній службі Івано-Франківської області

За заявами громадян, які зараз перебувають за кордоном, міграційна служба Івано-Франківської області продовжує відправляти паспорти, оформлені ними на території України. Документи пересилаються  практично у будь-яку країну, де є закордонне дипломатичне представництво України, або ж відокремлені підрозділи державного підприємства «Документ», яке належить до сфери управління ДМС України.

 З початку цього року дипломатичною поштою або міжнародним кур’єрським експрес-перевезенням  українцям за кордоном відправлено для отримання 315 паспортних документів. Дві третини документів - це закордонні паспорти, а кожен третій документ -  національний паспорт у формі ID-картки.

Готові документи зараз найчастіше  пересилаються українцям до Польщі, Німеччини, Чеської Республіки, Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії,  є заяви від людей, які  мешкають в Іспанії, Італії і Франції, рідше -  з Канади і США. Географія адресатів охоплює загалом 27 країн.

Щоб отримати за кордоном паспорт, який був оформлений на території України, людині за кордоном слід  звернутися до закордонної дипломатичної установи України з заявою  про отримання у країні перебування закордонного паспорта або паспорта громадянина України. Заява має бути адресована тому територіальному підрозділу ДМС в Україні, в якому  цей документ оформлявся.

Нагадуємо також про те, що міграційна служба не пересилає документи за заявами з приватних електронних повідомлень чи прохань через соціальні мережі.

Управління ДМС в Івано-Франківській області