УВАГА! ПІД ЧАС ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ АДМІНІСТРАТИВНІ ПОСЛУГИ В ПІДРОЗДІЛАХ ДМС НЕ НАДАЮТЬСЯ!

Мета поїздки в Україну однакова, й наслідки – теж: на Буковині примусово повернуть 9-х громадян…

Мета поїздки в Україну однакова, й наслідки – теж: на Буковині примусово повернуть 9-х громадян Молдови

Мета  поїздки в Україну однакова, й наслідки – теж: на Буковині примусово повернуть 9-х громадян Молдови

«Веллмарт», автозаправка, автовокзал обласного центру – за цими адресами чернівецькі міграційники спільно з фахівцями відділу запобігання нелегальній міграції, реадмісії та видворення УДМС у Чернівецькій області впродовж останніх кількох днів виявили 9-х громадян Молдови, які порушили терміни перебування на території України та  ухилялися від своєчасного виїзду.

Попри те, що групи іноземців були виявлені в різних точках обласного центру, перевірками підтвердилося, що всі вони перебували в Україні з туристичною метою фактично за однією адресою – на відпочинку на термальних водах у Береговому. Популярний закарпатський курорт приваблює іноземців навіть в умовах війни та попри всі пов’язані з нею потенційні ризики.

Звісно, такі факти лише додають позитивного іміджу Україні. Утім, правила перебування на території України ніхто не скасовував навіть під час, й особливо під час (!), воєнного стану. Тож усіх порушників міграційного законодавства оштрафовано згідно вимог ст. 203 КУпАП. Керівництвом УДМС у Чернівецькій області стосовно всіх неврегульованих мігрантів ухвалено рішення про примусове повернення.

За вказаними епізодами до державного бюджету скеровано 39,4 тис. грн. адмін-стягнень.

Вкотре нагадуємо, що іноземні громадяни, які перебувають на території нашої країни за наявності візи, можуть коректно розрахувати дату своєчасного виїзду з України за допомогою електронного сервісу «Міграційний калькулятор».

Управління ДМС у Чернівецькій області