УВАГА! ПІД ЧАС ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ АДМІНІСТРАТИВНІ ПОСЛУГИ В ПІДРОЗДІЛАХ ДМС НЕ НАДАЮТЬСЯ!

У ЦПМУ готуються до нового навчального року для іноземних студенів

У ЦПМУ готуються до нового навчального року для іноземних студенів

У ЦПМУ готуються до нового навчального року для іноземних студенів

Дотримання міграційних правил та безпека перебування іноземних студентів під час здобуття ними освіти в Україні вимагає підвищеної уваги з боку адміністрацій вищих навчальних закладів, міграційників та правоохоронних органів.

Саме цим питанням була присвячена нарада у Центрально-південному міжрегіональному управління ДМС за участі представників навчальних закладів та відділу міграційної поліції ГУНП.

Після початку війни в Україні значно зменшилась кількість студентів з інших країн, які навчаються у вишах Кіровоградської області, і багато з них  здобувають освіту онлайн. Однак, напередодні початку нового навчального періоду міграційники нагадали адміністраціям вишів вимоги законодавства щодо перебування студентів-іноземців.

За словами заступника начальника ЦПМУ ДМС Володимира Гончаренка контроль з боку адміністрацій ВНЗ за дотриманням вимог законодавства студентами, які знаходяться в Україні, та тими іноземними громадянами, які можуть в’їхати за запрошеннями вишів, спрямовано і на забезпечення безпеки перебування іноземців та зокрема уникнення скоєння злочинів відносно них. Тому важливо моніторити своєчасність оформлення посвідок на тимчасове проживання та реєстрацію місця проживання іноземних громадян, їх виїзд після завершення навчання або у разі відрахування з вишу.

Також були обговорені ризики порушення міграційного законодавства та відповідальність обох сторін: запрошених здобувачів освіти та приймаючої сторони – адміністрацій ВНЗ.

Центрально-південне міжрегіональне управління ДМС