УВАГА! ПІД ЧАС ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ АДМІНІСТРАТИВНІ ПОСЛУГИ В ПІДРОЗДІЛАХ ДМС НЕ НАДАЮТЬСЯ!

У Сокирянах оформили ID-картки постраждалим від теракту в Костянтинівці

У Сокирянах оформили ID-картки постраждалим від теракту в Костянтинівці

У Сокирянах оформили ID-картки постраждалим від теракту в Костянтинівці

Дуже особливим відвідувачам надали днями послуги з оформлення ID-картки сокирянські міграційники. До підрозділу звернулася родина, яка переживає особисту трагедію. Лише кілька тижнів тому – 9 серпня цього року  – внаслідок удару по магазину «ЕКО-маркет» в Костянтинівці Донецької області  ракетами Х-38 було поранено 44 людини, 14 наших співвітчизників загинуло. Серед тих, кого рятувальники знайшли під завалами вже без ознак життя, була і 19-річна Анастасія.

У мами, бабусі та дідуся дівчини після вибуху у пожежі згоріли документи. Для їх відновлення родина звернулася до Сокирянського підрозділу УДМС у Чернівецькій області. Інформація щодо кожного з трьох заявників зберігалася у Єдиному державному демографічному реєстрі, тож проведення процедури встановлення особи не знадобилося.

Дідусь загиблої дівчини Володимир пересувається на кріслі колісному, однак під час відвідування підрозділу міграційної служби ускладнень під час потрапляння до адміністративного приміщення у чоловіка не виникло. Сокирянський відділ УДМС розташований на першому поверсі та облаштований пандусом й кнопкою виклику. Тож міграційники надали чоловікові всю необхідну допомогу, а також – роз’яснення під час надання адміністративної послуги з оформлення паспорта громадянина України у вигляді ID-картки.

Після завершення всіх процедур родину запросили відвідати підрозділ повторно для отримання готових паспортів.

Висловлюємо щирі співчуття рідним Анастасії та зичимо їм сили пережити гірку втрату. Нехай бодай крихтою утіхи для згорьованих сердець стане підтримка всіх українців й дружньої родини буковинських міграційників зокрема.

Світла пам'ять усім загиблим у цій клятій війні українцям!  Смерть ворогам!

Управління ДМС у Чернівецькій області