УВАГА! ПІД ЧАС ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ АДМІНІСТРАТИВНІ ПОСЛУГИ В ПІДРОЗДІЛАХ ДМС НЕ НАДАЮТЬСЯ!

На Буковині п’ятьох громадян Молдови повернули на батьківщину

На Буковині п’ятьох громадян Молдови повернули на батьківщину

На Буковині п’ятьох громадян Молдови повернули на батьківщину

П’ятьох громадян Молдови, які порушили терміни перебування на території України, виявили чернівецькі та глибоцькі міграційники під час перевірок місць ймовірного перебування іноземців та осіб без громадянства на території області. У Глибокій зокрема двох неврегульованих мігрантів було виявлено під час патрулювання співробітниками УДМС автотраси на Порубне, а в обласному центрі – на автовокзалі, що здійснює міжнародні сполучення.

Згідно  з поясненнями, які нелегали надали співробітникам міграційної служби, вони перебували у приватних справах у Житомирській, Вінницькій та Тернопільській областях, некоректно розрахували дату своєчасного виїзду й планували самостійно виїхати з України через міжнародні автомобільні пункти пропуску.

Наразі усіх порушників міграційного законодавства оштрафовано згідно вимог ст. 203 КУпАП. Керівництвом УДМС у Чернівецькій області стосовно зазначених неврегульованих мігрантів ухвалено рішення про примусове повернення до країни походження.

За вказаними епізодами до державного бюджету скеровано 12,4 тис. грн. адмін-стягнень.

Нагадуємо, що іноземні громадяни можуть самостійно розрахувати дату своєчасного виїзду з України за допомогою безкоштовного електронного сервісу «Міграційний калькулятор», доступного 24/7.

Управління ДМС у Чернівецькій області