УВАГА! ПІД ЧАС ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ АДМІНІСТРАТИВНІ ПОСЛУГИ В ПІДРОЗДІЛАХ ДМС НЕ НАДАЮТЬСЯ!

У Вижниці говорили про соціальний супровід уражених внаслідок війни категорій громадян

У Вижниці говорили про соціальний супровід уражених внаслідок війни категорій громадян

У Вижниці говорили про соціальний супровід уражених внаслідок війни категорій громадян

Начальник Вижницького відділу УДМС у Чернівецькій області Анатолій Андрюк взяв участь у роботі координаційного центру підтримки цивільного населення при Вижницькій РДА, що відбулася за участі дотичних служб, правоохоронних органів та представників місцевого самоврядування.

Під час робочої наради йшлося про протидію злочинності, забезпечення правопорядку на території району, дотримання чинного законодавства при проведенні мобілізаційних заходів, безпеку громадян та захист об'єктів критичної інфраструктури,  соціальний супровід складних випадків гендерно зумовленого насильства внаслідок війни та супровід родин зниклих безвісти осіб, за особливих обставин/полонених тощо.

Зауважимо, що питання документування внутрішньо переміщених осіб, військовослужбовців, які були звільнені з полону та повністю втратили свої документи, осіб, що постраждали від домашнього насильства, залишається нагальним для працівників міграційної служби, котрі за зверненням таких категорій громадян проводять всі необхідні міжвідомчі перевірки, здійснюють за потреби процедуру встановлення особи, надають послуги з оформлення та видачі паспортів громадянина України у вигляді ID-картки та паспортів громадянина України для виїзду за кордон.

 

Довідково:

Від початку року у Вижницькому відділі УДМС у Чернівецькій області паспортами громадянина України у вигляді ID-картки та для виїзду за кордон документовано 87 військовослужбовців. В кожному випадку звернення до міграційної служби Вижниччини українських захисників їм надавалася уся необхідна консультаційна допомога та адміністративні послуги поза чергою.

Управління ДМС у Чернівецькій області