УВАГА! ПІД ЧАС ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ АДМІНІСТРАТИВНІ ПОСЛУГИ В ПІДРОЗДІЛАХ ДМС НЕ НАДАЮТЬСЯ!

Міграційною службою Житомирської області виявлено ще двох порушників міграційного законодавства

Міграційною службою Житомирської області виявлено ще двох порушників міграційного законодавства

Міграційною службою Житомирської області виявлено ще двох порушників міграційного законодавства

На Житомирщині триває реалізація заходів з нагляду та контролю за виконанням законодавства в міграційній сфері.

Міграційною службою виявлено двох громадян  Республіки Білорусь, які перебували на території нашої держави з порушенням міграційного законодавства.

Громадянин К., 1965 р.н., був зобов’язаний самостійно покинути межі України ще у 2023 році у зв’язку із закінченням терміну законного перебування. Зобов’язання іноземець не виконав. Працівниками Звягельського сектору УДМС було притягнуто порушника  до адміністративної відповідальності за ч.2 ст. 203 КУпАП та прийнято рішення про його примусове видворення, яке цього тижня було реалізовано Управлінням ДМС спільно із УСР  у  Житомирській області. 

Ще одного порушника – громадянина Білорусії, виявлено Ємільчинським сектором УДМС.  

Громадянин Л, 1988 року народження, прибув до України у 2020 році. Після закінчення дозволеного терміну перебування, іноземець не виїхав за межі України й надалі проживав на території нашої держави нелегально.

Працівниками міграційної служби складено на порушника адміністративний протокол за ч. 2 ст. 203 КУпАП, накладено штраф у сумі 3400 грн. та прийнято рішення про примусове повернення до країни походження або третьої країни.

Зобов’язання незаконний мігрант виконав раніше встановленого терміну. Самостійно виїхати з України іноземець був зобов’язаний до 24 жовтня 2024 року, аби йому не загрожувало примусове видворення із забороною в’їзду до України на 5 років.

Принагідно нагадуємо, що повідомити про ймовірне порушення міграційного законодавства іноземцями та особами без громадянства можна  за телефонами УДМС у Житомирській області: (0412) 24-03-64, (0412) 42-21-12 та за допомогою електронного сервісу на офіційному сайті ДМС.

Управління ДМС у Житомирській області