У Краматорську почала діяти електронна черга на виготовлення біометричних паспортів

У Краматорську почала діяти електронна черга на виготовлення біометричних паспортів

У Краматорську почала діяти електронна черга на виготовлення біометричних паспортів

28 жовтня поточного року в Краматорському РВ ГУ ДМС України в Донецькій області (вулиця Я. Мудрого, 11) введено в дію електронну чергу, за допомогою якою можна зареєструватись на оформлення паспорта громадянина України та паспорта громадянина України для виїзду за кордон. Електронна черга дозволить зробити процес прийому громадян у підрозділах більш прозорим та зручним, а також удосконалити організацію роботи зазначеного підрозділу.

Дана система забезпечує управління потоком відвідувачів у режимі реального часу. Для запису в електронну чергу громадянину необхідно отримати талон, скориставшись терміналом, який встановлено в секторі очікування. Талон містить інформацію про час прийому, дату та індивідуальний номер клієнта в черзі. Після отримання талона клієнт у залі очікує виклику інспектора відділу. Виклик відвідувача здійснюється за допомогою звукового та світлового сигналу на табло електронної черги. Електронна черга передбачає два режими запису – «поточна черга» та «попередній запис». При записі в «поточну чергу» система підбирає найближчий вільний час для запису, при «попередньому записі» клієнту надається можливість записатися на інший день, вибравши найбільш зручний проміжок часу для візиту.

Просимо звернути увагу, що реєстрація в електронній черзі здійснюється лише у разі особистої присутності заявника і наявності повного пакету документів, необхідних для оформлення паспорта, та після перевірки цих документів працівниками відділу.

Головне управління ДМС у Донецькій області