20 червня - Всесвітній день біженців

20 червня - Всесвітній день біженців

20 червня - Всесвітній день біженців

Щороку 20 червня з ініціативи ООН відзначається Всесвітній день біженців. День встановлено згідно з рішенням 55-ї сесії ГА ООН від 4 грудня 2000 року й відзначається з 2001 року водночас з Африканським днем біженця. 

У цей день традиційно акцентується увага української спільноти на необхідності прояву почуттів гуманності, толерантності та людяності, дотриманні прав кожної людини, яка через небезпеку для життя вимушено залишила свою домівку.

Відповідно до своїх повноважень Управління Державної міграційної служби України в Полтавській області опікується проблемами іноземних громадян та осіб без громадянства, яких визнано біженцями або особами, які потребують додаткового захисту в Україні. Ці функції безпосередньо покладені на сектор з питань шукачів захисту та соціальної інтеграції УДМС, який розташований за адресою: м. Полтава, провулок Шкільний, 4.

На сьогодні на обліку сектору з питань шукачів захисту та соціальної інтеграції Управління Державної міграційної служби України в Полтавській області перебуває 12 осіб, які визнані біженцями. А також 14 осіб, які потребують додаткового захисту. Переважна більшість з них із близького Сходу, зокрема із Сирії, де з березня 2011 року триває внутрішній збройний конфлікт, який визнано громадянською війною.

Розуміючи той факт, що ця категорія іноземних громадян є найбільш вразливою, міграційною службою вживаються заходи щодо якнайшвидшої адаптації їх до українського суспільства.

Майже всі такі особи (окрім тих, які навчаються і ведуть домашнє господарство) працевлаштовані. Переважна більшість із них займаються приватним бізнесом.

Управління ДМС у Полтавській області