24 серпня під час урочистостей з нагоди 26-ї річниці Незалежності України Ксенії Лук’янець вручили…

24 серпня під час урочистостей з нагоди 26-ї річниці Незалежності України Ксенії Лук’янець вручили Почесну грамоту Чернігівської облдержадміністрації

24 серпня під час  урочистостей з нагоди 26-ї річниці Незалежності України Ксенії Лук’янець вручили Почесну грамоту Чернігівської облдержадміністрації

26-ту річницю Незалежності України Чернігівська громада відзначила біля символічного пам'ятного знака «Борцям за волю та незалежність України».

Цього урочистого дня тут зібралися голова Чернігівської обласної державної адміністрації Валерій Куліч, голова обласної ради Ігор Вдовенко, заступник Чернігівського міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Сергій Фесенко, начальник УДМС України в області Ксенія Лук’янець, ветерани, інваліди АТО, члени родин воїнів загиблих в АТО, члени сімей Героїв Небесної Сотні, керівники державних установ, представники творчої інтелігенції, духовенства та громадськості.

Розпочалося відзначення Дня народження нашої держави з виконання гімну – присутні спільно з академічним народним хором та капелою бандуристів ім. О.Вересая, духовим оркестром обласного філармонійного центру заспівали Державний гімн України.

Далі керуючий Чернігівською єпархією Української Православної церкви Київського Патріархату, архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій відправив Молебень за Україну. Присутні вшанували хвилиною мовчання пам'ять героїв, які в усі часи боролися за незалежність і цілісність України, відстоювали її державність і суверенітет та віддали життя за вільне майбутнє нашого народу. Після чого пролунали дзвони пам'яті, дзвони надії, дзвони за мир.

З Днем Незалежності присутніх привітали очільники області й міста та відзначили гідних земляків  державними нагородами. Так, голова Чернігівської облдержадміністрації Валерій Куліч вручив Почесну грамоту обласної державної адміністрації за багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм, зразкове виконання службових обов’язків, активну громадську діяльність та з нагоди Дня незалежності України начальнику УДМС України в області  Ксенії Лук’янець.

До того ж ще трьом представникам міграційної служби Чернігівщини оголошено подяки голови обласної державної адміністрації, а саме: головному спеціалісту  відділу у справах іноземців  та осіб без громадянства Лідії Гайовій;  завідувачу Чернігівського районного сектору Світлані Іваненко та головному спеціалісту відділу документального забезпечення та архівної роботи Ользі Самусенко.

Також з вітальним словом до присутніх звернулися заступник начальника регіонального центру радіоелектронної розвідки «Північ» по роботі з особовим складом, учасник АТО, нагороджений медалями і відзнаками Міністерства оборони України та Національної поліції України Андрій Требух, майстер спорту України з плавання, член Національної збірної України, багаторазовий призер двадцять третіх літніх Дефлімпійських ігор 2017 року у Туречині Олексій Коломієць.

Потім керівники області та міста, представники творчої інтелігенції, державних установ, національно-культурних товариств, громадськості, військові, учасники антитерористичної операції, члени сімей бійців АТО поклали квіти до пам'ятного знаку «Борцям за волю і незалежність України».

Цього ж дня, з нагоди відзначення 26-ї річниці Незалежності України на Красній площі відбувся богатирський турнір «Найсильніша людина України 2017», а в Центральному парку культури і відпочинку Чернігова - V міський фестиваль мистецтв «Сорока ух» та ХІІ Міжнародний фольклорний фестиваль національних культур «Поліське коло».

Управління ДМС у Чернігівській області