Міжнародний день пам`яті Чорнобиля в УДМС Рівненської області відзначили зустріччю з працівниками…

Міжнародний день пам`яті Чорнобиля в УДМС Рівненської області відзначили зустріччю з працівниками Управління - ліквідаторами трагедії

Міжнародний день пам`яті Чорнобиля  в УДМС Рівненської області відзначили зустріччю з працівниками Управління - ліквідаторами трагедії

26 квітня на Рівненщині вшанували мужність та самовідданість учасників ліквідації жахливих наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.  Нині світ відзначає 32 роковини страшної аварії, яка змінила життя тисяч людей.

Захід проходив біля пам’ятного знаку «Жертвам Чорнобильської катастрофи», де відбувся поминальний мітинг-реквієм до Міжнародного дня пам’яті Чорнобиля.

В Управлінні ДМС України в Рівненській області відбулася зустріч із ліквідаторами чорнобильської трагедії - першим заступником начальника служби Святославом Потейчуком та  начальником Дубенського РВ УДМС в Рівненській області Олександром Гаврилюком, які на той час сумлінно несли службу в зоні аварії.       

Перший заступник начальника УДМС Святослав Потейчук у 1987 році чотири місяці в складі оперативного штабу МВС України безпосередньо координував діяльність підрозділів по охороні громадського порядку, забезпеченні організації дорожнього руху та облаштуванню контрольних пунктів на в`їзді в 10-кілометрову зону атомної станції. За виконання державних обов`язків Святослав Володимирович нагороджений  відомчою відзнакою Міністерства внутрішніх справ.

Олександр Гаврилюк, начальник Дубенського РВ УДМС в Рівненській області, у 1986 році ніс службу у зводній групі працівників обласного відділу міліції. Два місяці у складі групи перебував в зоні відчуження, несучи службу охорони громадського порядку на контрольно-пропускному пункті Дитятки.  

Керівник служби Лілія Драпчинська та колектив Управління привітав з Міжнародним днем пам`яті про чорнобильську катастрофу  шанованих колег.

Аварія на Чорнобильській атомній станції навіки вкарбувала в пам’ять мужність і героїзм тисяч людей. Колектив міграційної служби пишається тим, що працює поруч із людьми незаперечної репутації та самовідданими громадянами своєї держави, які сумлінно виконували свої обов`язки в зоні аварії.

Управління ДМС у Рівненській області