УВАГА! ПІД ЧАС ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ АДМІНІСТРАТИВНІ ПОСЛУГИ В ПІДРОЗДІЛАХ ДМС НЕ НАДАЮТЬСЯ!

У Чернівцях підбили підсумки роботи за перший квартал

У Чернівцях підбили підсумки роботи за перший квартал

Підсумкова нарада за результатами роботи у 1-му кварталі поточного року відбулася в УДМС у Чернівецькій області за участі начальника Управління Віталія Вербицького, заступника начальника Валерія Попова, представників обласного апарату та керівників територіальних підрозділів.

Було розглянуто ряд питань за окремими напрямками діяльності Управління –  зокрема щодо набуття, втрати, встановлення належності до громадянства України, організації роботи з іноземцями та особами без громадянства, взаємодії інформаційних систем УДМС та інформаційних систем органів державної влади, дотримання антикорупційного законодавства, результатів протидії нелегальній міграції в рамках операції «Мігрант». Також під час наради було заслухано окремих керівників територіальних підрозділів за результатами планових та раптових перевірок, проведених у першому кварталі поточного року.

Начальник Управління Віталій Вербицький наголосив на необхідності покращення співпраці з правоохоронними органами, представниками прикордонної та фіскальної служби, органів місцевого самоврядування в рамках протидії нелегальній міграції.

Також на нараді було озвучено ряд пропозицій щодо вдосконалення роботи за окремими напрямками. До прикладу, йшлося про покращення співпраці з виконавчими службами для належного контролю за оплатою адмін-стягнень та виконання приписів УДМС; більш результативне використання баз МВС, Міністерства юстиції, органів ведення реєстру територіальних громад для дистанційного моніторингу законності перебування іноземців на території України; оперативне відстеження у ЗМІ комерційних пропозицій щодо оформлення термінового паспорта громадянина України для виїзду за кордон; покращення роботи програмного забезпечення; підвищення кваліфікаційного рівня працівників структурних та  територіальних підрозділів УДМС тощо.

На завершення робочої зустрічі головний міграційник області наголосив на неухильному дотриманні вимог міграційного законодавства, в першу чергу в питаннях легалізації іноземців, та попередив про відповідальність за їх порушення.

Управління ДМС у Чернівецькій області