УВАГА! ПІД ЧАС ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ АДМІНІСТРАТИВНІ ПОСЛУГИ В ПІДРОЗДІЛАХ ДМС НЕ НАДАЮТЬСЯ!

На Рівненщині підбили загальні підсумки роботи міграційної служби за I півріччя 2018 року

На Рівненщині підбили загальні підсумки роботи міграційної служби за I півріччя 2018 року

На Рівненщині  підбили загальні підсумки роботи міграційної служби за I півріччя 2018 року

3 серпня 2018 року на базі Острозького районного сектору УДМС України в Рівненській області керівник міграційної служби Рівненщини Лілія Драпчинська провела виїзну нараду Управління за участю керівників структурних та територіальних підрозділів УДМС.                                                     

На заході підбили загальні підсумки роботи УДМС України в Рівненській області за I півріччя 2018 року по основних напрямках службової діяльності. Перший заступник начальника Управління Святослав Потейчук відмітив присутнім: « З початку року Рівненською міграційною службою оформлено та видано понад 20 тисяч ID-карток та 96 тисяч паспортів громадян України для виїзду за кордон. На кінець звітно го періоду в області 220 осіб набули громадянство України, 87 матеріалів прийнято на отримання дозволу на імміграцію, 141 посвідка видана на тимчасове проживання. Детальний аналіз міграційної роботи в регіоні по всіх напрямках діяльності  УДМС свідчить про злагоджену та напружену роботу служби, з якою колектив справився успішно».    Завідувач сектору організації та запобігання нелегальній міграції, реадмісії та видворення УДМС Олександр Власиневич доповів про організацію роботи територіальних підрозділів служби з питань протидії  нелегальній міграції. Очільник підрозділу наголосив на безумовному виконанні плану проведенню спільної з територіальними органами та підрозділами ГУНП України  на території області цільових профілактичних заходів з нагляду та контролю за виконанням законодавства в міграційній сфері під умовною назвою «Мігрант» та стан міжвідомчої взаємодії з реалізації законодавства про правовий статус іноземців та осіб без громадянства.                         

В системі професійної підготовки  завідувач сектору юридичного забезпечення Христина Ковалик поінформувала присутніх на навчанні про зміни в законодавчій базі й необхідності проведення інформаційних заходів щодо використання електронного цифрового підпису, інкорпорованого до паспорта громадянина України у формі ID-картки.                                              

За сумлінне виконання обов`язків у сфері міграції, кращим спеціалістам та керівникам територіальних підрозділів в урочистій обстановці та за участі керівників органів місцевої виконавчої влади Острожчини вручені нагороди Державної міграційної служби України.                                                                    

Наприкінці наради керівник Управління Лілія Драпчинська наголосила присутнім про безумовне дотримання антикорупційного законодавства в частині обмежень та заборон - як складову успішної організації діяльності міграційної служби.                                                                                                   

Після проведеної наради працівники міграційної служби завітали на зустріч із ректором Національного університету «Острозька академія» Ігорем Пасічником, який розповів про історію відтворення закладу, засновану у 1576 році князем Василем-Костянтином Острозьким. Учасникам наради провели екскурсію першим вищим навчальним закладом східнослов’янських народів та сучасним музеєм академії. Працівники УДМС мали можливість побачити експозицію історії Острозької академії, що знаходиться в головному корпусі університету та ілюструє історію Острозької академії 1576-1636 рр. й відродженого вищого учбового закладу у 1994 році. Нині Національний університет «Острозька академія» визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Управління ДМС у Рівненській області