Виконавча служба заручилась підтримкою міграційників у питанні стягнення з іноземців несплачених…

Виконавча служба заручилась підтримкою міграційників у питанні стягнення з іноземців несплачених штрафів

Виконавча служба заручилась підтримкою міграційників у питанні стягнення з іноземців несплачених штрафів

В Управлінні Державної міграційної служби у Кіровоградській області розглянули на міжвідомчій нараді питання реалізації виконавчих проваджень щодо стягнення адміністративних штрафів з громадян інших держав.

Керівники двох відомств: УДМС в області Володимир Гончаренко та Управління державної виконавчої служби ГТУЮ в області Віктор Журавко обговорили спільні шляхи реалізації даного напрямку роботи.

Наразі у проваджені виконавчої служби справи про стягнення несплачених адміністративних штрафів відносно більш як 250 іноземців, з яких 80-90% накладено за порушення правил дорожнього руху.

Отож, у результаті засідання прийнято рішення про порядок взаємодії. Для початку порушників-іноземців за своїми обліками перевірятиме Міграційна служба щодо підстав перебування на території України: тимчасове, постійне проживання тощо. А далі державні виконавці звертатимуться  з поданнями до Прикордонної служби чи УДМС щодо обмеження порушнику в праві виїзду з України або в'їзду та скорочення терміну перебування.

Управління ДМС у Кіровоградській області