В Запоріжжі виявили палестинця, який за 1,5 тисячі доларів придбав собі підроблену посвідку на…

В Запоріжжі виявили палестинця, який за 1,5 тисячі доларів придбав собі підроблену посвідку на постійне проживання

В Запоріжжі виявили палестинця, який за 1,5 тисячі доларів придбав собі підроблену посвідку на постійне проживання

Сьогодні, під час здійснення заходів щодо протидії нелегальній міграції на одному з найбільших ринків Запоріжжя по вулиці Базарній, відділом організації запобігання нелегальній міграції, реадмісії та видворення УДМС України в Запорізькій області, був виявлений   громадянин Палестини, 1987 р.н.

Для підтвердження законності свого перебування на території України іноземець надав посвідку на постійне проживання, видану у 2011 році ВГІРФО УМВС в Херсонській області. 

Працівниками міграційної служби було терміново перевірено факт видачі вказаної посвідки. Згідно відповіді херсонських колег – за оформленням посвідки на постійне проживання даний іноземець до них не звертався та не документувався.

Надаючи пояснення спеціалістам служби, порушник міграційного законодавства, вказав, що придбав посвідку-підробку через свого знайомого за півтори тисячі доларів.

Про факт підробки документа співробітники Управління міграційної служби терміново повідомили органи правопорядку.

Відносно палестинця було складено протокол про адміністративне правопорушення за ч.1 ст.203 КУпАП (порушення вимог Закону України «Про правовий статус іноземців та ОБГ») та винесено постанову про накладання адміністративного стягнення у вигляді штрафу.

Наразі міграційниками здійснюються заходи щодо встановлення особи роботодавця, який незаконно працевлаштував до себе неврегульованого мігранта у точку по продажу фастфуду, для притягнення його за ст.204 КУпАП  - порушення правил працевлаштування іноземців.

Управління ДМС у Запорізькій області