В Ужгороді обговорили питання реєстрації шлюбів з іноземцями

В Ужгороді обговорили питання реєстрації шлюбів з іноземцями

В Ужгороді обговорили питання реєстрації шлюбів  з іноземцями

В Ужгородському міському РАЦС відбулася робоча зустріч представників міграційної служби краю з керівником міського відділу державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції в області Тетяною Лендьєл-Скляровою, заступником міського РАЦС Наталією Панько та організаторами державної реєстрації шлюбу в рамках пілотного проекту «Шлюб за добу» Ужгорода та Ужгородського району. Обговорювалися актуальні питання міжвідомчої взаємодії при реєстрації шлюбів між громадянами України та іноземцями, у тому числі у рамках проекту «Шлюб за добу».

Начальник відділу з питань тимчасового та постійного проживання іноземців та осіб без громадянства ГУДМС в області Віталія Свалявчик зазначила, що міграційна служба намагається у максимально короткі строки здійснювати перевірки щодо з’ясування законності перебування іноземців на території України. Тільки з початку цього року було опрацьовано 16 таких запитів.

Завідувач сектору з питань громадянства Вікторія Філіп звернула увагу присутніх на правильності внесення відомостей про громадянство батьків  при реєстрації народження дитини та видачі свідоцтва про народження.

Результатом наради стала домовленість про взаємний обмін інформацією з метою перевірки перебування на території України іноземців та осіб без громадянства, які подали документи для реєстрації шлюбу. 

Головне управління ДМС у Закарпатській області