УВАГА! ПІД ЧАС ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ АДМІНІСТРАТИВНІ ПОСЛУГИ В ПІДРОЗДІЛАХ ДМС НЕ НАДАЮТЬСЯ!

Понад півтори тисячі іноземців документовані посвідками минулого року

Понад півтори тисячі іноземців документовані посвідками минулого року

Понад півтори тисячі іноземців документовані посвідками минулого року

Черкащина відома у багатьох країнах світу. Щороку її відвідує численна кількість іноземних гостей, а от постійно проживають на території області 9069 іноземних громадян. Тільки минулого року Управлінням ДМС України в Черкаській області документовано 697 іноземців посвідками на постійне проживання.

На початок 2019 року в області тимчасово проживає 1871 іноземець. У 2018 році 811 громадян отримали повідки на тимчасове місце проживання. Найбільше – 383 − із метою возз’єднання сім’ї з громадянами України. 276 іноземних громадян отримали посвідки на тимчасове проживання, обравши для навчання регіональні заклади вищої освіти. Ще 52 іноземця отримали документ, що посвідчує особу та підтверджує законні підстави для тимчасового проживання в Україні у зв’язку з працевлаштуванням.

Зазначимо, що з минулого року запроваджено оформлення посвідок, що містять безконтактні електронні носії. Іноземцям варто бути пильними, щоб не пропустити терміни подання документів для оформлення посвідки: не пізніше ніж за 15 робочих днів до закінчення встановленого строку перебування/проживання в Україні необхідно звернутися до підрозділів міграційної служби за місцем проживання.

Управління ДМС у Черкаській області