Запорізькі міграційники провели робочу зустріч щодо надання вторинної правової допомоги іноземцям

Запорізькі міграційники провели робочу зустріч щодо надання вторинної правової допомоги іноземцям

Запорізькі міграційники провели робочу зустріч щодо надання вторинної правової допомоги іноземцям

17 січня у рамках співпраці Управління Державної міграційної служби України у Запорізькій області та Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Донецькій та Запорізькій областях для керівників структурних та територіальних підрозділів служби було проведено розширену робочу зустріч.

Суть заходу полягала у закріпленні взаємодії співробітників міграційної служби з Регіональним центром щодо забезпечення права затриманих осіб на безоплатну вторинну правову допомогу при наданні інформації центру у випадку затримання іноземців, про кількість випадків затримання іноземців.

На обговоренні були присутні керівництво Управління - начальник Олександр Харіна, перший заступник начальника Катерина Чернишова, заступник начальника Михайло Тихонський.

Головні аспекти виконання Постанови Кабінету Міністрів України від 28.12.2011 № 1336 «Про затвердження Порядку інформування центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги про затримання осіб» присутнім роз’яснював начальник відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги Регіонального центру Володимир Антонцев.

Серед основних питань особливу увагу було приділено вимогам та механізму інформування центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги про випадки застосування адміністративного затримання до нелегальних мігрантів, а саме негайному повідомленню центрів після фактичного затримання особи.  

Наприкінці наради було обговорено проведення щоквартальних звірок з суб’єктами інформування Регіонального центру щодо кількості повідомлень про затримання, що надійшли до центру.

Корисна інформація:

Для отримання безоплатної правової допомоги звертайтеся:

Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Донецькій та Запорізькій областях

Запорізька область: м. Запоріжжя, пр. Соборний, 77, 8-й поверх, тел.: (061) 224-44-50

Донецька область: м. Маріуполь, вул. Зелiнського, 27а, тел.: (099) 768-25-67,

е:mail:   office.donetsk-zaporizhzhya@legalaid.dn.ua

Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги: 0-800-213-103

Управління ДМС у Запорізькій області