У Житомирі звітували по результатах роботи 2018 року

У Житомирі звітували по результатах роботи 2018 року

У Житомирі звітували по результатах роботи 2018 року

 

У Житомирі відбулося розширене засідання колегії по результатах роботи міграційної служби упродовж 2018 року, в роботі якого взяли участь керівники структурних та територіальних підрозділів, окремі головні спеціалісти УДМС, представники силових структур та обласних мас-медіа.

На початку засідання, в.о. начальника обласного Управління ДМС Анатолій Федорчук відзначив, що УДМС в Житомирській області у взаємодії з органами державної влади та місцевого самоврядування, СБУ, національної поліції та Житомирського прикордонного загону, як Управління центрального органу виконавчої влади, що реалізовує державну політику у сфері міграції,  громадянства та реєстрації фізичних осіб, в 2018 році вживали відповідні заходи щодо забезпечення виконання завдань, які покладаються на службу. 

На колегії відзначалось, що Управлінням та його територіальними підрозділами упродовж 2018 року громадянам України оформлено 107 тис 766 біометричний паспорт для виїзду за кордон та більше 42 тисяч 787 паспортів у формі картки (у 2017 році відповідно 89 тис 161 та більше 33 тисяч). 

З метою покращання матеріально-технічного забезпечення територіальних підрозділів міграційної служби області з місцевого бюджету Житомирською міською радою було виділено 495 тис. грн. 652 грн. для проведення капітального ремонту додатково виділених приміщень, які знаходяться на цокольному поверсі Управління ДМС. Також, Коростенською міською радою виділено 42 тис на поточний ремонт приміщення Коростенського РВ УДМС.

У свою чергу за надані населенню адміністративні послуги ДМС на рахунок місцевих бюджетів області перераховано коштів у сумі майже 44 млн. грн., що на 10 млн. грн. більше, ніж за аналогічний період 2017 року.

Важливим напрямком реформування міграційної служби є чітка уніфікація роботи працівників ДМС під час надання послуг. Міграційною службою створено Стандартні операційні процедури (СОП) для найпопулярніших послуг, які описують, як повинен діяти працівник ДМС у кожній ситуації. Для координації діяльності територіальних підрозділів в обласних управліннях створені спеціальні підрозділи, які на постійній основі контролюватимуть якість надання адміністративних послуг громадянам.

За 12 місяців 2018 року розглянуто та оформлено 404 дозволів на імміграцію в Україну, видано 599 посвідок на постійне проживання, розглянуто 461 заяву про оформлення/обмін посвідки на тимчасове проживання та 118 - про продовження строку дії посвідки на тимчасове проживання у формі книжечки, 272 іноземцям та ОБГ продовжено строк перебування, 29 іноземним громадянам видано спеціальний дозвіл на в’їзд на тимчасово окуповану територію України та виїзд з неї.

На колегії заслухані керівники по напрямах роботи, виявлені недоліки, визначені терміни щодо усунення та покращання роботи.

Управління ДМС у Житомирській області