У міграційній службі Херсонської області підвели підсумки роботи за 2018 рік

У міграційній службі Херсонської області підвели підсумки роботи за 2018 рік

У міграційній службі Херсонської області підвели підсумки роботи за 2018 рік

17 січня в Управлінні проведено розширену Колегію за підсумками роботи 2018 року під головуванням начальника Оксани Яковенко.

Насамперед керівник подякувала всім за відмінну роботу, адже кожен із працівників забезпечує надання якісних адміністративних послуг для кожного громадянина та відмітила начальника Новокаховського відділу Світлану Кулик, подякою від Голови Державної міграційної служби України за сумлінне виконання службових обов’язків, високий професіоналізм, вагомий особистий внесок при виконанні завдань у сфері міграції.

Зокрема присутнім наголосили на контролі процесів документування населення та на неухильному дотриманні антикорупційного законодавства.

Так, за 2018 рік оформлено:

- 43 780 паспортів громадянина України у формі ID-картки;

- 137 567 паспортів громадянина України для виїзду за кордон;

- 510 посвідок на постійне проживання (з них, 23 посвідки нового зразка);

- 606 посвідок на тимчасове проживання;

- 399 спеціальних дозволів іноземцям для в’їзду до АР Крим.

Вклеєно фотокарток по досягненню 25, 45 річного віку у 24 406 паспортів.

Зокрема, увагу приділили нововведенню, щодо посвідок на тимчасове та постійне проживання іноземцям в Україні у формі картки з безконтактним електронним носієм. Прийом на оформлення тимчасової посвідки почався з 10 вересня та працівниками прийнято вже 254 заяв-анкет, а з 4 грудня – на постійне проживання, яких оформили 23.

Загалом міграційною службою області надано понад 153 тисячі платних адміністративних послуг, за сплату яких казна регіону поповнилась на суму близько 50 млн. грн.

Особливу увагу приділили результатам роботи по виявленню нелегальних мігрантів, яких протягом року було 345, щодо них прийнято рішення про примусове повернення. Робота по протидії незаконній міграції в області знаходиться на постійному.

За результатами проведеної Колегії керівництвом Управління прийнято відповідні рішення щодо підвищення рівня ефективності роботи структурних і територіальних підрозділів УДМС, а також наголошено на пріоритетних напрямках діяльності відомства: документуванню громадян ID – карткам, посиленню співпраці з Центрами надання адміністративних послуг, в частині оформлення біометричних документів, протидії нелегальній міграції в області, забезпеченні якості та своєчасності надання адміністративних послуг громадянам .

Управління ДМС у Херсонській області