Запоріжжя приєдналося до святкування Дня Соборності України

Запоріжжя приєдналося до святкування Дня Соборності України

Запоріжжя приєдналося до святкування Дня Соборності України

22 січня 1919 р. відбулась історична подія - українські землі об'єднались у єдину державу. Соборність України втілила в життя прагнення до єднання українців, які століттями були розділені і поневолені різними імперіями.

Сьогодні у цей пям’ятний день Запоріжжя разом з іншими містами та селами приєдналося до урочистого святкування. 

Від міграційної служби участь в урочистостях з нагоди Дня Соборності України, які відбулися у приміщенні театра ім. В.Г. Магара, взяла перший заступник начальника Управління ДМС України в Запорізькій області Катерина Чернишова.

На початку заходу присутні представники органів влади різних рівнів, ветерани АТО, учасники ООС, представники громадськості вшанували хвилиною мовчання пам’ять всіх, хто віддав життя захищаючи соборність та незалежність нашої держави

З нагоди свята очільник регіону Костянтин Бриль  вручив запорожцям почесні відзнаки. Зокрема, відзнакою Президента України – медаллю «За гуманітарну участь в Антитерористичній операції» було нагороджено мати загиблого учасника Антитерористичної операції Єжова Олександра - Надію Єжову, яка після смерті сина надає волонтерську допомогу його бойовим побратимам.

Управління ДМС у Запорізькій області