22 січня 2019 року начальник УДМС України в Чернігівській області Ксенія Лук`янець провела робочу…

22 січня 2019 року начальник УДМС України в Чернігівській області Ксенія Лук`янець провела робочу зустріч з колективом Деснянського районного відділу у місті Чернігові

22 січня 2019 року начальник УДМС України в Чернігівській області Ксенія Лук`янець провела робочу зустріч з колективом Деснянського районного відділу у місті Чернігові

Деснянський районний відділ у місті Чернігові є найбільшим з 24 територіальних підрозділів за кількістю надання адміністративних послуг населенню, зокрема й іноземним громадянам. Так на обліку в Управлінні перебуває 6590 іноземців, які постійно проживають на території області, з них – 1222 обліковуються на підпорядкованій території Деснянського територіального підрозділу. Саме у такому відділі легше виявити проблемні питання, які виникають під час роботи з громадянами, оперативно вирішити їх та практично застосовувати отриманий досвід для удосконалення роботи всіх підпорядкованих підрозділів.

Відтак, на базі Деснянського районного відділу у місті Чернігові УДМС України в Чернігівській області проведено тестування та перше практичне застосування розроблених форм для автоматизації процесу заповнення та друку бланків суворої звітності щодо притягнення порушників міграційного законодавства до адміністративної відповідальності.

Технічну інновацію розробили працівники відділу у справах іноземців та осіб без громадянства Управління Державної міграційної служби України в Чернігівській області для підвищення ефективності роботи працівників територіальних підрозділів. Адже дані форми дозволяють суттєво скоротити час на процедуру притягнення особи до адміністративної відповідальності, тим самим збільшити кількість прийнятих громадян.

На сьогодні удосконалену інновацію запроваджено у всіх 24-ох територіальних підрозділах, адже фахівці Управління доопрацювали її, виходячи із зауважень, що виникли під час тестування працівниками  Деснянського районного відділу у місті Чернігові.

Як зазначила Ксенія Лук`янець: « Підвищити ефективність покладених на завдань можливо лише враховуючи практичний досвід підрозділів у формуванні інноваційного підходу Управління у реалізації міграційної політики».   

Управління ДМС у Чернігівській області