Працівники УДМС України в Миколаївській області прийняли участь у проведенні публічного звітування…

Працівники УДМС України в Миколаївській області прийняли участь у проведенні публічного звітування системи Безоплатної Правової Допомоги

Працівники УДМС України в Миколаївській області прийняли участь у проведенні публічного звітування системи Безоплатної Правової Допомоги

29 січня працівники УДМС України в Миколаївській області взяли участь у проведенні публічного звітування системи безоплатної правової допомоги, яке проводив Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Миколаївський області.

Захід проводився на території Центральної бібліотеці імені М.Л. Кропивницького з метою забезпечення цінностей системи безоплатної правової допомоги, прозорості та підведення підсумків за минулий 2018 рік.

Директор Центру Наталія Гнатуша довела до присутніх який об’єм роботи було зроблено  центрами БВПД Миколаївської області за минулий рік перед присутніми ЗМІ, громадськістю та партнерами.

В Ході зустрічі обговорювались також питання безоплатної первинної та вторинної правової допомоги, які версти населення мають право отримувати цю допомогу, наявні обмеження, надання правових консультацій, тощо.

Також дуже цікава та важлива для громадян була розмова з сімейною радницею, яка доповіла, що нарешті громадяни стали звертатись за допомогою, а не ховати проблему за зачиненими дверми. Така поведінка в решті випадків приводить до трагічних та незворотних подій. Так, загалом за допомогою до сімейної радниці за минулий рік звернулось 44 особи, з них 6 чоловіків та 38 жінок.

У процесі обговорення була досягнута домовленість в основних аспектах спільної діяльності та подальшої взаємодії між службами.

Управління ДМС у Миколаївській області