Торік міграційна служба Тернопілля поповнила місцеві бюджети на 43,6 мільйони гривень

Торік міграційна служба Тернопілля поповнила місцеві бюджети на 43,6 мільйони гривень

Торік міграційна служба Тернопілля поповнила  місцеві бюджети на 43,6 мільйони гривень

Впродовж останніх декількох років підрозділи міграційної служби суттєво наповнюють місцеві бюджети. Це стало можливим після внесення у 2015 році змін до Бюджетного кодексу України. Нагадаємо, що відповідно до них, кошти, які громадяни сплачують за адміністративні послуги, у тому числі й ті, які надає міграційна служба, перераховуються на рахунки бюджетів за місцем надання послуги.

Підбиваючи підсумки 2018 року, можу поінформувати, що територіальні підрозділи міграційної служби Тернопілля перерахували в місцеві бюджети 43,6 мільйони гривень, - повідомив начальник УДМС України в області Ярослав Давибіда. – Із них 43,3 мільйонів – надходження від адміністративного збору 0,3 мільйонів державного мита.

Найбільшу частку цих коштів отримала казна Тернополя – 21,3 мільйонів гривень. Суттєві наповнення надійшли і до бюджетів районних центрів: Борщів - 2,7 млн, Чортків 2,6 млн., Бучач 1,9 млн, Кременець 1,7 млн, Теребовля 1,6 млн, Бережани 1,8 млн. Зважаючи на це, начальник Управління ДМС в області націлений на налагодження співпраці з органами місцевого самоврядування щодо виділення коштів на оновлення і ремонт приміщень, в яких розміщуються відділи, сектори міграційної служби.

На даний час є співпраця і розуміння майже у всіх районах – повідомив Ярослав Давибіда, - затвердженні програми, виділені кошти на проектно-кошторисну документацію. Першим гроші на ремонт отримав Тернопільський міський відділ міграційної служби, що розташований за адресою вул.Коновальця, 6.Рішення про виділення 420 тисяч гривень на капітальний ремонт даху і системи опалення нежитлових приміщень будівлі по вул. Коновальця, було прийняте 5 жовтня під час сесії Тернопільської міськради. Раніше також з міського бюджету було виділено 30 тисяч на виготовлення проектно-кошторисної документації.

У жовтні 2018 року Підволочиська селищна рада затвердила програму мобілізації зусиль Підволочиської селищної ради, УДМС України в Тернопільській області по забезпеченню реалізації державної політики у сфері безпеки документів та міграційної політики на 2018 -2019 роки на суму – 92,00 тис. грн. Для виконання заходів, передбачених вказаною програмою у 2018 році реалізовано фінансових зобов’язань у сумі 30 тис. грн.

26 липня 2018 року Бережанська міська рада затвердила програму мобілізації зусиль Бережанської міської ради, УДМС України в Тернопільській області по  забезпеченню реалізації державної політики у сфері безпеки документів та міграційної політики на 2018 -2019 роки’ на суму – 80,00 тис. грн.

Управління ДМС у Тернопільській області